Dank je wel Ramon!

Pfff…ik heb een rare maag, voel me beetje opgedraaid. Over half uurtje gaan we naar de crematie van Ramon. Hij is vrijdagnacht overleden en hij spookt maar door mijn hoofd. 51 jaar pas, waar hebben we het over! Carpe Diem!
Ik kende Ramon een klein jaartje. Hij was een klein mannetje, korte beentjes, ik denk 1 meter 60! Ik noemde hem gekscherend ‘de kleine man’ en met mij velen weet ik. Twee weken geleden liep hij met klachten het ziekenhuis in en afgelopen vrijdagnacht is hij overleden, zijn hart heeft het begeven…..
Ik ben weer thuis, net afscheid genomen van Ramon… Als je daar dan zo staat gaat er van alles door je heen. Dan zie je zijn vriendin daar staan in tranen net nadat de kist gesloten is. Ik ben niet meer bij hem gaan kijken, ik durfde niet en hou mezelf voor dat ik hem liever herinner zoals ik hem de laatste keer zag. Ik sta naast mijn lieverd en tijdens het nummer American Pie, dat eindeloos lijkt te duren, bedenk ik me dat ik helemaal niet weet welke muziek hij gedraaid wil hebben. Op de terugweg in de auto heb ik het meteen gevraagd, ‘Miriam van Frans Halsema, zegt hij zonder aarzeling. Alleen dat? Bij Ramon werd er afgesloten met ‘Laat me’. Wat wil je verder dan nog? Hoe wil je dat we jou achterlaten? ‘Met Leaving On A Jet Plane van John Denver’ zegt hij stellig. Dan ben ik er klaar mee. ‘Nu wil ik het er verder niet meer over hebben’, er bekruipt me een heel wee gevoel in mijn buik. Klaar! Eigenlijk heb ik nog wel een prangende vraag, die me al de hele ceremonie bezig houdt. ‘Schat, toch nog een vraagje. ‘Jouw bril is zo echt jij’ (Iedereen kent Harry met z’n ronde brilletje met blauwe glazen). ‘Hecht je er veel waarde aan als je je bril op hebt als de kist gesloten wordt?’. ‘Ik zou die graag willen bewaren als herinnering. Die stop ik dan in het laatje van mijn nachtkastje’ Hij lacht en vindt het een prima idee. Mooi dat ik dat nu allemaal weet dankzij Ramon!

Rust zacht kleine man….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s