Mijn eerste keer oliebollen bakken!

Ik ga zelf oliebollen bakken. Dit jaar vier ik de jaarwisseling in Spanje en er is hier geen oliebol te vinden. Even een zak overheerlijke, warme oliebollen halen kan ik vergeten, dus ga ik ze vandaag zelf bakken! Nog nooit eerder gedaan, dus ik heb geen idee of het gaat lukken! Ik heb gisteren wel mijn hulplijn in Nederland gebeld, mijn vader! Hij heeft jarenlang bij Bongers Poffertjes in Rotterdam de aller, allerlekkerste oliebollen gebakken en ik herinner me dat ik als kind niet kon wachten tot hij rond een uur of 8 op oudejaarsavond thuis kwam met die enorme zak verse oliebollen. De lege schaal, de poedersuiker, de bordjes en de servetjes stonden de hele middag al klaar op tafel. Nu ik dit schrijf ruik ik ze gewoon weer. Sweet memories!
Oke, ik heb dus het ‘geheime’ recept van mijn vader gekregen en ben al vroeg op pad gegaan om alles te halen…nou, dat viel effe tegen zeg…. vind maar eens stukjes sukade of verse gist hier in Spanje! Geen bakker die me kon helpen of me begreep! Ik heb de moed opgegeven en de mix voor traditionele oliebollen van de Jumbo uit mijn keukenkastje gepakt…. Dit ga ik mijn vader niet vertellen hoor! Wat een afgang. Kind van de beste oliebollenbakker die beslag maakt van een pak oliebollenmix! De eerste bollen liggen nu in de braadpan. Ja de braadpan! Ik heb geen frituurpan! Net nog even gevraagd wanneer de olie heet genoeg is…gewoon er even in spugen zegt hij lachend… getver Pap! ‘Neem je wel arachideolie ? Dat is het allerlekkerst’, maar ik heb zonnebloemolie gekocht, jeetje ik hoop maar dat het wat gaat worden met al die concessies die ik doe… Ik ga nu mijn eerste zelfgebakken oliebollen uit de pan halen!
Fijne jaarwisseling allemaal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s