Weg met die Kerstspullen…

Nieuwjaarsochtend… Ik zit rustig wakker te worden in mijn hoekje van de bank, een beetje voor me uit te kijken… Al dagen ligt de grond vol met naalden en niet alleen omdat die arme kerstboom helemaal aan het uitdrogen is, nee, ook omdat mijn Mechelse herder Pep het blijkbaar heerlijk vindt om langs die takken te schuren nu ze aan het verharen is. Hier en daar staan lelijk opgebrande kaarsen, er hangt een grote krans aan de deur die ooit van verse takken gemaakt is, aan de spiegel hangen de enkele kerstkaarten die ik nog met de post heb gekregen en op de schouw staan twee mini kerstboompjes die snakken naar water. Ineens ben ik die hele kerstversiering spuugzat! Weg ermee! Wachten tot Drie Koningen zoals mijn moeder vroeger deed kan ik echt niet aan! Ik ga meteen aan de slag, als ik iets in mijn kop heb moet het gebeuren en wel meteen!! Ik begin de ballen en versiersels uit de boom te halen…..nog meer naalden op de grond… overal naalden en een enthousiaste Pep die steeds met een gejatte bal rondloopt en zorgt dat het hele huis onder de naalden ligt! Dan heb ik een kale boom over die ik naar buiten sleep en terwijl ik daarmee bezig ben neem ik me voor om volgend jaar een kunstboom te kopen! Als je die voorzichtig naar boven sjouwt kan je hem de volgende Kerst zo weer neerzetten! Als een gek ga ik door het huis met mijn sopje en stofzuiger. Als laatste dweil ik de vloer. Ik heb het warm. Het zweet loopt langs mijn hoofd en staat tussen mijn borsten. Ik plof in het hoekje van de bank en kijk voor me uit…. wat er dan door je heengaat is onbeschrijfelijk, een geluksgevoel….heerlijk! Ik heb mijn eigen huis weer terug!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s