Vetrand of wijntje?

Mijn besluit staat vast, vanaf vandaag ga ik minder wijn drinken! Ik neem het me al maanden voor, maar elke keer is er wel een reden waarom het ‘vandaag’ niet kan. Als ik heel eerlijk ben heb ik er eigenlijk helemaal geen zin in. Ons motto is het maximale uit de dag te halen en vooral niet te bezuinigen op de fijne dingen van het leven! Ik vind een glaasje wijn een plezier in het leven. Heerlijk toch als het tijd is voor een wijntje? Weet je dat ik er tegenwoordig aardig wat verstand van heb! Elke fles die we nog niet eerder gedronken hebben krijgt een ‘testje’. Vinden we het niks dan gaat ie zo de heg in of door het afvoerputje. Je mag geen enkele dag in je leven slechte wijn drinken, zeggen we steevast tegen elkaar. We hebben al heel wat flessen getest, flessen van 2,35 tot zo ongeveer 12 euro, duurder gaan we niet hoor, moet wel leuk blijven. Een goede fles Albariño of een Verdejo Rueda, heerlijk! Maar een Pinot Grigio of een Gruner Veltliner vind ik ook niet vervelend. En toch ga ik proberen te minderen. De enige reden is die vetlaag op mijn buik en heupen, die extra kilo’s die er de afgelopen twee jaar bij zijn gekomen, daar ben ik echt helemaal klaar mee. Of het echt van de wijn komt is nog maar de vraag! Minder eten, gezonder eten en wat vaker thuis eten blijkt in ieder geval niet de oplossing te zijn. Ik denk dat ik ervoor ga…. maar elke dag zal rond vijven het dilemma zijn: Wint mijn vetlaagje het van het plezier in het leven?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s