Ik vertrek gaat mij niet bellen….

Heb je het laatst ook gezien? Dat stel dat een kartonnen huis heeft gekocht in Spanje? Niet normaal, dan vraag je je toch ook af hoe dat kan! Ik ben een groot fan van ‘Ik Vertrek’, ik ben namelijk zelf ‘Ik Vertrek’ alleen ik kom niet in het programma ‘Ik Vertrek’, ik koop namelijk geen kartonnen huis! Nee, natuurlijk niet….
Moeten jullie trouwens ook zo verschrikkelijk lachen als de hele straat afscheid komt nemen en in tranen is terwijl ze in Frankrijk of Oostenrijk gaan wonen? Dat kan je al bijna geen emigreren noemen, dat is verhuizen….Waar gaat het over. In mijn geval is het maar twee uur vliegen….je bent langer onderweg van Groningen naar Maastricht!
Maar goed, toen ik twee jaar geleden de beslissing nam te verhuizen naar Spanje was mijn eerste vraag ‘waar wil ik dan wonen?’ Toen heb ik een aantal dingen opgeschreven die belangrijk waren zoals dichtbij het vliegveld, mooi weer en vooral niet te veel Nederlanders om me heen… Ik ben gewoon mensen gaan bellen, ook mensen die ik vaag kende of niet kende zoals Rinus, een Nederlandse makelaar, en die heb ik allemaal dezelfde vraag gesteld: ‘Waar moet ik gaan wonen aan de Costa Blanca?’. Ik ben uitgebreid gaan kijken, twee keer zelfs. Het voelde zo goed en tijdens mijn tweede bezoek vond ik een geschikt huis en dat heb ik voor zes maanden gehuurd. Ik noemde het mijn ‘basiskamp’. Van daaruit ben ik verder gaan zoeken naar een definitief huis. Geloof me, een fijn basiskamp heb je echt nodig, er komt al zoveel op je af de eerste tijd!
Ik heb me vooraf ook goed voorbereid en alles uitgezocht en geregeld, wat denk je! Ik ging elke week twee uur naar Spaanse les, nou ik kan je vertellen dat dat best handig is! Ik zie nog steeds elke dag Nederlanders die met twee opgestoken vingers ‘ja die’ roepen en wijzen naar de mand met stokbroden bij de bakker! En daarom, vanwege al die voorbereidingen, ben ik een volkomen ongeschikte kandidaat voor ‘Ik Vertrek’.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s