Mijn grootste nachtmerrie….een kort pittig kapsel!

O mijn god, mijn haar!! Ik weet me geen raad…wat heb ik gedaan! Ik kan wel janken. Ik heb vorige week mijn haar laten knippen bij mijn vaste kapster, maar deze keer lijkt het wel of ik de hele dag een helm op mijn hoofd heb. Het zit echt voor geen meter! Dat stijlen dikke haar hangt slap langs mijn hoofd, niks mee te beginnen! Na een paar dagen bel ik haar op en zeg ik dat ik niet blij ben. ‘Geen probleem hoor, kom dinsdagochtend om 11 uur maar terug’ zegt ze en daar zit ik dan. Ik heb nog snel wat foto’s opgezocht van kapsels die ik leuk vind en via google translate de zin vertaald: ‘Ik wil graag dat het wat rommeliger zit, een beetje in laagjes’ en terwijl ik dit tegen haar zeg in mijn beste Spaans laat ik haar de foto’s zien….ze knikt instemmend! Ze doet de zwarte cape om en ze gaat aan de slag….een deel van mijn haar wordt met clips op mijn hoofd vastgezet en ze begint, heel geconcentreerd te knippen, te snijden, uit te dunnen…. laagje voor laagje. De haren vallen op mijn cape, ik zie dat het lange haren zijn en veel haren… ik krijg het steeds benauwder en doe op een gegeven moment mijn ogen maar dicht, ik durf echt niet meer te kijken! Ik moet wel zeggen dat ze met grote zorg en heel precies aan het werk is. Aan haar vakkundigheid twijfel ik echt niet, ze is een top kapster. Het probleem is dat ik de afgelopen anderhalf jaar van lang haar, naar half lang haar, naar een lange bob ben gegaan, die elke keer een stukje korter werd en van de week dus een korte bob was! Ik vind het niet mooi, het staat me gewoon niet echt en beloof mezelf dat ik mijn haar weer lekker laat groeien. Ik voel me gewoon veel vrouwelijker met wat langer haar en ik wil niet bij de club van vrouwen horen van boven de 50 die allemaal rondlopen met zo’n ‘kort pittig kapsel!’ en dan steevast zeggen ‘lekker makkelijk joh!’ Nee, dank je, mij niet gezien en dan gebeurt dit… En weet je wat nog het allerergste is? Sommige zullen nog zeggen ‘joh, staat je leuk!’ maar wat als ik het van de week gewassen heb en ik moet het zelf in model brengen?….mijn grootste nachtmerrie!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s