Handen, voeten en hakkelen…

Het is vroeg, ik denk kwart over acht, als Josefa me appt ‘Puedes quedar esta mañana ?’, (zullen we vanochtend wat gaan drinken?). O, echt heel leuk! Ik app haar terug in mijn beste Spaans en we spreken af om tien uur voor de Mercadona! Ik heb Josefa ontmoet tijdens het wandelen. Nou eigenlijk kan je beter zeggen dat mijn herder Pep en haar hondje Betie elkaar hebben ontmoet. In het begin was het alleen maar handen en voetenwerk als we elkaar tegenkwamen, want zij spreekt geen komma Engels en ik spreek maar een paar woorden Spaans! Een beetje vriendelijk naar elkaar lachen en ‘hola’ zeggen was het dan wel en er vielen behoorlijk wat ongemakkelijke stiltes! Vandaag gaan we voor het eerst wat drinken. Net als ik voor de Mercadona sta stuurt ze me een appje ‘Mirjam, estoy en la cafetería al lado del mercadona’, oké, al lado…. is dat nou tegenover of naast… jeetje, dat hebben we pas gehad bij de Spaanse les! Ik kijk naar het cafeetje rechts van me en daar zit ze! Ze heeft al koffie en een tostada zie ik. Als ik haar twee kussen geef en een groene thee bestel beginnen we te kletsen. Ik heb mezelf voorgenomen, wat er ook gebeurt, ik blijf praten en trek me nergens wat van aan. Ik hakkel wat af…. Ik pak af en toe wel even mijn telefoon erbij als ik het echt niet meer weet en zij me vragend aankijkt….het maakt ons allebei niks uit. Als ik een woord niet weet beschrijf ik het totdat ze me begrijpt en zegt wat ik had willen zeggen… ze heeft geduld en helpt me enorm. Ze zegt zelfs dat het echt al heel goed gaat! Het was leuk, heel leuk en gezellig! En weet je ik ben trots op mezelf, ik heb het gewoon gedaan en natuurlijk klopt er grammaticaal geen hout van, maar wat maakt het uit! Voor ik er erg in heb zitten we een uur te kletsen en volgende week hakkel ik vrolijk verder…

Eén reactie op “Handen, voeten en hakkelen…”

  1. Dat soort gesprekken hebben wij met onze oude buren in Spanje. Beetje Engels, beetje handen en voeten maar wel gezellig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s