Pep en de verdwenen kaas…

Wat ik nou weer meemaak! We zitten lekker naar de televisie te kijken met een glaasje wijn en een stukje kaas als ik even de keuken in ga om wat te halen. Ik voel meteen dat er iets niet klopt, ik kijk om me heen en ja hoor, ik zie het al….. de kaas is weg! En geen klein stukje, nee zeker een pond belegen kaas, gewoon weg! De boosdoener, mijn Mechelse herder Pep, is al een tijdje in de tuin, langer dan normaal en ik begrijp wel waarom….die Pep is dat stuk kaas natuurlijk aan het opvreten! Als ze eindelijk binnenkomt kijkt ze me aan met een onschuldige blik…die had je moeten zien! Als ik goed en wel in bed lig begint het gedonder. Ze is onrustig, ademt snel, loopt heen en weer…. O, nee, die heeft natuurlijk buikpijn van dat pond kaas, dus hup badjas aan, naar beneden en ik zet de voordeur open. Ze blijft maar zeuren en onrustig doen. Ik ben het zat en ga van ellende maar op de bank liggen. Daar vallen we na een tijdje toch in slaap. Vanochtend had Pep nergens meer last. Lekker dan, ik ben doodmoe! Ze rommelt in de tuin en als ze bij me komt liggen zie ik dat haar neusje helemaal kapot is….. Hé, dat heb ik eerder gezien! Dat neusje gaat stuk als ze dingen begraaft onder het grind! ‘Jij ondeugend beest! Jij hebt de kaas begraven in de tuin! Jij wilde steeds naar buiten vannacht om het op te graven en er van te snoepen!’. Wat heb ik me in de maling laten nemen zeg…. Ik lach me rot, wat een verhaal! Maar het gekke is, ik kan nergens de kaas vinden! Ik heb alle hoopjes grind omver geschopt, overal gezocht, maar geen kaas! Ik begrijp er geen bal van tot ik haar, zeker twintig uur nadat de kaas verdween, achter in de tuin zie lopen met iets in haar bek. Ik roep haar en terwijl ze aankomt lopen pak ik mijn camera….. het mysterie van Pep en de verdwenen kaas is opgelost!!!

Eén reactie op “Pep en de verdwenen kaas…”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s