Mijn koelkast en ik….

Ik kom net thuis en zet twee grote tassen met boodschappen op de keukentafel. Mijn lieverd zit daar wat te lezen, vliegt meteen op en begint heel enthousiast de eerste tas uit te pakken. Ik zie de eieren vanuit de tas de koelkast in gaan, daarna de melk, twee flessen wijn, de spruitjes…. O mijn god! Hij legt het zomaar ergens neer! Ik wil dat hij daarmee stopt! Mijn hele systeem gaat in de war, wat een chaos! Hij heeft geen idee van mijn afwijking, geen idee dat ik aan ‘first in, first out’ doe, dat ik ‘spiegel’ met mijn blikjes cola zero en dat ik soms een ‘rokade’ maak met de flessen wijn in de deur en de liggende flessen wijn! Ineens besef ik me dat ik het inrichten van de koelkast tot kunst heb verheven. Dit is echt niet normaal! De groentela is niet alleen voor groente en fruit, maar ik zet daar ook de flesjes bak&braad, want die kunnen nergens anders staan! De vleeswaren zitten altijd in de afgesloten plastic bak op de onderste plank en worden elke dag besnuffeld om te kijken of ik het nog vers genoeg vind. In de kleine la liggen de stukken kaas, allemaal netjes in kaaspapier die ik ook nog op een speciale manier omvouw! Dan zijn er nog de potjes met jam, atjar, augurken en piccalilly, die staan keurig twee aan twee bovenin, gewoon omdat deze potjes allemaal ongeveer dezelfde afmeting hebben. Nu ik het zo opschrijf besef ik pas waar ik mee bezig ben…. en ik vraag me maar niet meer af of jij die afwijking ook hebt!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s