Woelen met Marco Borsato!

Hè gelukkig, het is ochtend, ik ben doodmoe. Wat een lange nacht weer. Ik vind het zo niks dat ik uren wakker lig. Ik heb het vannacht 2, 3 zelfs 4 uur zien worden. Ik vraag me af hoe het bij anderen is. Liggen jullie ook alleen maar te woelen of ga je eruit? Ga je TV kijken? Wat lekkers uit de koelkast halen of de krant lezen? Ik ben van het type ‘ik blijf in bed’ in de hoop dat ik toch snel in slaap val. De klassieke tips, zoals ademhalingsoefeningen of schaapjestellen, helpen geen snars en probeer ik ook niet meer. Ja zeggen sommige dan ‘je moet je geen zorgen maken’. Maar ik heb helemaal geen zorgen! En als ik ze al heb, hoe doe je dat dan, je geen zorgen maken? Nou zegt mijn lieverd ‘Schat, ga lekker op je zij liggen, doe je ogen dicht en nergens meer aan denken, trek je hoofd vacuüm, dan slaap je zo!’. Maar hoe dan! Hoe trek je je hoofd vacuüm? Hoe gaat dat dan? Hij kan dat wel, want hij gaat op zijn zij liggen en 30 seconden later is hij in diepe slaap en ik ben klaarwakker en onrustig. Het is een chaos in mijn hoofd, alle gedachten krioelen dwars door elkaar heen en bemoeien zich ook nog eens met elkaar. Mijn enige zorg is ‘hoe krijg ik rust in de tent’. Even wat lezen op mijn mobiel helpt niet, nachtradio luisteren helpt niet, dan ga ik weer liggen draaien en woelen, dan heb ik het weer te warm, dekens eraf, dan weer te koud, dekens erop. Ik zie op mijn wekker dat het al 5 uur is. Ik grijp naar mijn laatste redmiddel. Ik doe mijn oordopjes weer in en ik luister naar liedjes met titels als ‘Samen Voor Altijd’ en ‘Als alle lichten zijn gedoofd’. Marco Borsato blijkt voor de zoveelste keer mijn beste slaapmiddel.

5 Reacties op “Woelen met Marco Borsato!”

  1. En ik heb het na die tijd toen geprobeerd en niet mee opgehouden, het werkt ook bij mij, luisteren naar Marco Borsato helpt echt, van mezelf moet ik altijd luisteren naar in ieder geval 1 liedje naast een paar anderen en dat is Lentesneeuw, ik word daar enorm rustig van waardoor ik ook heerlijk in slaap val en door slaap tot de volgende ochtend, was en hele goeie tip van jou, Mirjam, blijf ik zeker gebruiken deze tip

  2. Misschien moet ik dat ook maar eens proberen dan, als ik niet kan slapen, lekker even naar Marco Borsato luisteren, er zijn nachten dat ik goed slaap, maar ik wat nachten dat ik gewoon te slecht slaap, of niet in slaap kan komen, vooral als het doordeweeks gebeurd en ik juist goed wil slapen, goede tip, ga ik zeker gebruiken, Marco Borsato is ook de enige Nederlandse zanger waar ik heel graag naar luister en sinds de kuip afgelopen zomer bijna alleen maar.
    Groetjes Cindy

  3. 🤣🤣🤣 ik zit hier weer met tranen in mijn ogen van het lachen jou verhaal te lezen ,zo herkenbaar mijn man zegt ook altijd nergens meer aan denken en vanaf je tenen alles loslaten dat er geen drukpunten meer zijn, maar hoedan??Die mannen komen echt van een andere planeet dan wij Mirjam net wat jij zegt hun leggen hun hoofd op het kussen en kunnen werkelijk binnen een halve minuut gewoon slapen zoooo oneerlijk!!😪😪
    En ik de andere ochtend maar klagen dat ik de halve nacht weer heb zitten thee drinken en tv heb gekeken en nu dus versleten ben😩😩

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s