Spek op mijn buik en vet rond mijn knieën…

Ik ben er klaar mee en nou is het echt afgelopen! Morgen begin ik met afvallen. Ik loop er al een tijdje mee, nou eigenlijk loop ik al zeker een jaar met het idee om af te vallen. Maar ja, je weet hoe dat gaat. Ik ben dol op chocola, dol op witte wijn, dol op lasagne en maat houden is nou niet mijn sterkste kant. Ik voel natuurlijk al een hele tijd dat ik steeds iets aankom, maar ik dacht steeds, ach het valt wel mee. Maar nu opeens ben ik er echt klaar mee! Ik stond net onder de douche en voelde het spekkie op mijn buik! Het deed me denken aan de kilo runderlappen die ik gisteren bij de slager heb gekocht of aan mijn man die laatst vroeg of ik weer op zwemles zat! Het zwembandje was hem ook opgevallen. Nee, dan dat vet rond mijn knieën, de flaps aan mijn bovenarmen, de putten in mijn kont, mijn borsten die ineens topzwaar zijn. Ik tuimel bijna om! Ik heb het gevoel dat er overal zeker een centimeter teveel vet onder mijn huid zit. Ik keek net in de spiegel en de spiegel zei tegen mij ‘Ja mevrouwtje, u bent behoorlijk te zwaar!’. Ik heb mijn badjas aangetrokken en ben over mijn toeren naar beneden gelopen. Ik zei tegen mijn man ‘Ik ben er helemaal klaar mee en vanaf nu ga ik afvallen. Geen wijn meer en alleen nog maar licht en gezond eten’. ‘Heel goed schat’. Hij pakte me vast en zei ‘Voor mij hoeft het niet lieverd, het gaat om de binnenkant’. Maar voor alle zekerheid ga ik toch maar afvallen!

‘Ik ben er helemaal klaar mee’.

Eén reactie op “Spek op mijn buik en vet rond mijn knieën…”

  1. Ach Mirjam, laat het geen obsessie worden het is ook je leeftijd. Er zijn ook voordelen aan verbonden, een gladdere huid en….. de mensen zeggen wel tegen je lekkere dikkerd en nooit lekkere magere. Probeer balans tussen beweging en eten te vinden en wees gelukkig met jezelf. Je kleinste tantetje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s