Een aanrijding en een held!

Ik loop de Lidl in. Ik moet even een kaartje halen om de parkeerplaats af te komen. Mijn man pakt de auto alvast en wil de auto voorrijden om mij op te pikken. Ik kom naar buiten en BENG! Een grote grijze oude auto rijdt zo, boem, tegen onze auto aan. Twee deuren behoorlijk ingedeukt. Het volgende moment zit ik in een enorm discussie met een iets te stevige, hoogblonde Spaanse mevrouw van middelbare leeftijd. Gelukkig spreek ik al wat Spaanse woorden, dus ik hoor haar zeggen ‘Je mag hier niet rijden!’, ‘Nee’, zegt mijn man ‘Jij rijdt achteruit en wie achteruit rijdt is altijd fout’, O, zegt zij, ‘nou dan halen we de politie erbij’. ‘Graag’ zegt hij. De politie werd gebeld en toen begon het wachten. Ik heb snel wat foto’s gemaakt van haar nummerplaat, haar auto en van onze eigen schade en zij ondertussen maar klagen en schelden. Het moest niet veel langer gaan duren, want dan zou ze weggaan en dat deed ze dan ook. Ineens stapte ze in de auto en reed richting de slagbomen van de parkeerplaats. Toen zag ik mijn man iets doen wat ik nooit achter hem had gezocht. Hij sprong voor haar auto en riep, luid gebarend, in zijn beste engels ‘Jij blijft hier!’. Gelukkig was ze onder de indruk en bond ze in. Vlak daarna was de politie er. De Spaanse mevrouw probeerde nog even haar gelijk te halen, maar kreeg meteen te horen dat zij fout zat. Zij reed achteruit! En zo zie je maar hoe goed het is om de taal van het land te spreken. Het is handig bij boodschappen doen, handig in een restaurant maar nog handiger bij een aanrijding. Nu kon ik alles volgen en af en toe mijn zegje doen. Al snel draaide alles in mijn voordeel. De Spaanse mevrouw moest allerlei papieren tekenen en droop af. Weer wat om af te vinken; een aanrijding in Spanje! Maar nog belangrijker om te weten is dat mijn man, die altijd over zichzelf zegt dat ik van hem geen heldendaden hoef te verwachten, in een noodsituatie gewoon voor een auto springt! Nou dan ben je een held!

Eén reactie op “Een aanrijding en een held!”

  1. Superheld die Harry 💪 Zo zie je maar elke dag ontdek je weer nieuwe dingen wasr je trots op mag zijn van je man.
    Gelukkig is het blikschade en jullie er geen kosten aan hebben ik zou zeggen neem er een borrel op maar in jou geval nu dat ik lees dat je wilt afvallen een glaasje water🤣🤣

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s