Marco en Leontien, het ideale stel?

Al gehoord zeker hè! Marco is weg bij Leontien of is het omgekeerd?. Goh, zegt iedereen, dat is nou ook wat. Dat hadden we niet zien aankomen. Ze leken het ideale stel. Als ik zoiets hoor of lees dan vraag ik me af hoe ziet dat er dan uit ‘het ideale stel’. Hoe gaat dat dan? Doet hij elke dag de afwas, masseert zij zijn voeten ’s avonds, schilt hij altijd de aardappelen, maakt zij zijn ontbijtje klaar, komt hij elke week thuis met rode rozen, zegt ze elke keer voor het slapen gaan ‘Ik hou van je’, brengt hij elke ochtend de kinderen naar school, draagt hij haar op handen, is zij een beest in bed, hebben zij nooit bonje over de opvoeding, valt er nooit een onvertogen woord, gaan hij of zij nooit vreemd? Zo zal het dan ongeveer moeten zijn, lijkt mij, ‘het ideale stel’. Maar ik geloof er geen barst van. Sprookjes bestaan niet. Natuurlijk hadden Marco en Leontien af en toe slaande ruzie, vlogen de borden door de hut, waren er vreselijke irritatie en sliep Marco beneden op de bank, werd er met deuren gesmeten, vielen er urenlang pijnlijke stiltes, zagen ze elkaar amper in hun grote villa en als ze elkaar tegenkwamen was het misschien op een rode loper. Geloof me, ook zij hebben te maken met hetzelfde dagelijkse gehannes in hun relatie als jij en ik! En is het erg dan om samen te besluiten er na 23 jaar een punt achter te zetten en er achter te komen dat je niet het ideale stel bent? Nee natuurlijk niet. Als de liefde opraakt, het leven saai wordt en de koek op is, wordt het tijd voor iets nieuws. Daarin zijn ze echt niet uniek, dat zien we wel vaker. Dus Marco en Leontien veel succes bij jullie zoektocht naar nieuw geluk!

Eén reactie op “Marco en Leontien, het ideale stel?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s