Moet ik een rijschool beginnen?

‘Je zag hem niet hè, nee, je zag die auto echt niet aankomen! Als ik je niet gewaarschuwd had zat je er nu bovenop! Verdomme, je moet wel opletten!’. Dit ben ik als ik naast mijn man zit in de auto. Wat is dat toch met ons vrouwen! Waarom doen we zo! Ik word gek van mezelf. Altijd als ik instap beloof ik mezelf mijn mond te houden. Kop dicht vandaag, denk ik dan, maar bij de eerste de beste rotonde gaat het alweer volkomen mis: ‘Niet de binnenbocht nemen. Pas nou op, die vent wil er langs, jeetje zie je dat dan niet?’. ‘Die fietser, zie je hem, die fietser, voorzichtig, ruime bocht eromheen’ Het is maar goed dat ik geen rempedaal heb. We zouden al zeker honderd keer tegen de voorruit zijn geklapt. Ik zit naast hem. Ik weet dat hij het niet leuk vindt dat ik commentaar geef, want hij zegt vaak: ‘Als ik Frank Snoeks in de auto had willen hebben dan had ik hem allang opgehaald’ en toch kan ik me niet inhouden. ‘Waarom stop je hier nou, je hebt hier voorrang, waar slaat dit nou weer op’. ‘Rij eens een beetje door, je mag geen 60 op de snelweg’. ‘Scheur niet zo hard, je bent Max Verstappen niet’. En toch snap ik niet waarom ik dit steeds weer doe. Ik weet dat ik stil moet zijn. Waarom komt dan keer op keer dat onbedwingbare gevoel naar boven om weer een aanwijzing te geven? Hij zegt heel vaak: ‘Weet je wat jij moet doen, je moet een rijschool beginnen!’. ‘Kijk uit’, hoor ik mezelf alweer roepen. ‘Die stoeprand! Denk om de velgen’. ‘Wachten, wachten, er komt iemand aan’. ‘Niet zo laat remmen daar word ik zenuwachtig van’. Waarom kan ik niet rustig naast hem zitten. Wat is het toch? Ik hoop voor mezelf en voor hem dat ik er ooit vanaf kom. Het slaat namelijk echt helemaal nergens op. Hij brengt me elke dag weer veilig thuis en dan hoor je me niet!

Hij brengt me altijd weer veilig thuis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s