Dankjewel Dirk van de Broek!

Wat mis je nou uit Nederland? Die vraag krijg ik vaak nu ik in Spanje woon. Nou, eigenlijk mis ik niks uit Nederland. Ik mis het slechte weer niet, ik mis geen files, ik mis de drukte niet en zeker de middelvinger in het verkeer niet, maar ik kan wel af en toe een enorme trek krijgen in pure hagelslag, een vleeskroketje, een gevulde koek, leverkaas of een bakje filet American. Dat zijn de enige dingen die ik soms kan missen uit Nederland, want dat kent de Spanjaard niet! Maar daar is een oplossing voor. Niet zo ver hier vandaan is een Nederlandse winkel, vol met ‘homesick articles’, heimwee artikelen. Daar hebben ze van alles, witte puntjes, krentenbollen, de Hema rookworst, potje piccalilly, de kruiden van Conimex, atjar, sambal, speculaasjes, ontbijtkoek, appeltaartmix, maar ook de halfvolle koffiemelk van Friese Vlag. Het is hier mudvol met nederlanders die ook allemaal trek hebben in Nederlandse producten. Karren vol met de potten van Hak, literpakken vanillevla, blikken Unox soep, tartaartjes, osseworst, boerenkool, pindasaus, maggi, zuurkool, poffertjes zie ik om me heen. Alles kan je hier kopen en ze hebben zelfs een geweldig groot rek met zakjes vleeskruiden en gehaktmixen. Ik heb daar al een paar keer voorgestaan en verschillende zakjes geprobeerd, maar het lukte me maar niet om hier een echte Hollandse bal gehakt te maken. Aan de picada, het gehakt, kan het niet liggen, want dat kunnen de Spanjaarden heel goed. Voor dat rek besefte ik me dat ik maar één ding mis uit Nederland, een lekkere bal gehakt maken! Maar de oplossing was nabij. Ik belde mijn moeder. ‘Mam, waarom smaken die ballen gehakt van jou altijd zo goed? en dan zegt mijn moeder ‘Dat is heel simpel, ik gebruik altijd de gehaktmix van Dirk van de Broek!’. Nou die heb ik gelijk getest en ik moet inderdaad zeggen dat dat dé bal van thuis is. Kijk en die hebben ze nou net niet in de Nederlandse winkel. Gelukkig stuurt mijn moeder nu om de zoveel tijd een envelop met gehaktmix van Dirk van de Broek naar me toe. Dank je wel Dirk, dankzij jou en mijn moeder mis ik helemaal niks meer aan Nederland!

6 Reacties op “Dankjewel Dirk van de Broek!”

  1. Er is ook een Hollandse winkel in Pedreguer! De winkel heet Diferente! Adres: Carrer de la Marroquineria 03750 Pedreguer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s