Jarig, gieren, tongzoen, herinneringen!

Ik ben jarig en krijg een appje van mijn beste vriendinnetje. ‘Van harte, ik was vijftig jaar geleden al op je feestje en ik weet ook nog precies wat ik aan had’ schrijft ze. Ik herinner me vaag nog wat dingen van vroeger, maar ik kan me haast niet voorstellen dat zij nog weet wat ze toen droeg. Ik ben benieuwd en duik de kast in op zoek naar mijn fotoalbums. Ik blader en blader en langzaam komen de herinneringen boven. Dan vind ik de eerste foto’s van ons samen, ook dé foto van mijn verjaardagsfeestje. We zijn daar vier jaar, toen al hartsvriendinnen, altijd samen en onafscheidelijk. Ik maak foto’s van de foto’s en app ze naar haar. Als ik haar bel beginnen we te gieren van het lachen. Jeetje wat een poppetjes zijn we daar! Zie je die rokjes? We dragen rokjes die zo kort zijn dat je zo tegen ons kruis aankijkt. Zij zit duizenden kilometers verderop en de tranen lopen over haar wangen en ik maar naar adem happen! Ik besef me hoe waardevol het is om zo vreselijk te kunnen lachen met je vriendin. Dan kijken we naar de klassenfoto van de kleuterschool. ‘Wie is dat ventje in dat latex tuinpak?. De ene na de andere herinnering komt boven. ‘Ook grappig dat we allebei naast Harrie staan. Daar kreeg ik tien jaar later bij het spelletje La Bamba mijn eerste tongzoen van in de disco!’ zegt mijn vriendin. ‘Jij toch ook!. We proesten het uit. Wat een lol kan je hebben op je verjaardag! Ik wist het al, maar nu weet ik zeker. Het draait in het leven alleen maar om het verzamelen van herinneringen met de mensen waar je om geeft!

Eén reactie op “Jarig, gieren, tongzoen, herinneringen!”

  1. Ha Mirjam. Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag!Toen je vertelde dat je een blog had, ben ik gaan zoeken. Wat een leuke verhalen! Zo makkelijk als je schrijft, herkenbaar en grappig. Kijk alweer uit naar de volgende. Veel succes ermee! Groetjes Carla.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s