Mijn leven is één groot voetbalveld!

Overal waar ik kijk zie ik een bal rollen. Dat komt omdat wij een hele grote televisie hebben, ik een man heb die toevallig gek is op voetbal én we heel veel, ik benadruk, heel veel zenders hebben waar voetbal op te zien is. Ik zal even met jullie de week doornemen. Op maandag zijn er altijd wedstrijden in Engeland, op dinsdag grote kans op Champions League of een inhaalwedstrijd in Spanje, op woensdag weer Champions League of bekerwedstrijden in Spanje, Engeland of Nederland, op donderdag Europa League en op vrijdag bijna altijd een wedstrijd in de Eredivisie én natuurlijk de Keuken divisie. Op zaterdag speelt alles, de Engelse competitie, de Spaanse competitie en de Eredivisie; ’s middags én ’s avonds hè, en op zondag hetzelfde verhaal. Dus het is duidelijk, er valt niet aan te ontkomen! Elke dag van de week rolt er ergens in de wereld wel een bal en die bal rolt ook bij ons in de huiskamer. En als er onverhoopt toch geen bal rolt dan kijk ik naar al die hoofden van die zogenaamde voetbalanalisten; Joeri Mulder, Kenneth Perez, Marco van Basten, Jan van Halst. Ik zie die gasten bijna vaker in mijn huiskamer dan mijn eigen man! En dan heb ik het nog niet eens over de grote toernooien. Elke twee jaar is er een EK of WK. Deze zomer is het EK aan de beurt, dus ik maak mijn borst alvast nat. Hij kijkt dan ook echt alles. Je denkt toch niet dat hij de wedstrijd IJsland-Kameroen overslaat! Gelukkig heb ik wel één mazzeltje. Mijn man dost zich niet uit als een halve gare! Een oranje-outfit komt er hier niet in. En andere sporten? Die doen niet ter zake. Formule 1? geen interesse. Schaatsen? doet hij af als folkore. Tennis? zapt hij gewoon weg. Af en toe vraag ik ‘ Waar zit je nou naar te kijken?’ en dan zegt hij zonder blikken of blozen, ‘nou gewoon PEC-Heracles!’. Soms zeg ik dat er wat leuks op TV komt dan zegt hij doodleuk: ‘Ik wil best een half uurtje met je meekijken’ en dat doen we dan ook, maar al snel zie ik aan zijn gezicht dat hij niet vrolijk wordt van DNA onbekend, Ik Vertrek, The Voice of Holland, Heel Holland bakt, De rijdende rechter of First dates! Ik pak dan maar weer mijn Ipad, doe mijn oordopjes in, kruip lekker tegen hem aan en kijk in mijn eentje verder. Soms zit ik ook gewoon lekker te lezen hoor, dan kijk ik met een half oog het voetbal mee en kan ik uit het niets opmerkingen maken over een speler, waarvan ik dan ook nog de naam goed uitspreek. Ik zie dat ik hem daar dolgelukkig mee maak. Niet zo gek hè dat ik er inmiddels ook een beetje verstand van krijg. Maar goed, het is allemaal niet zo heel erg hoor. Je leert ermee omgaan zoals met een verregende vakantie. Je maakt er gewoon het beste van!

Ik zie die gasten meer in mijn huiskamer dan mijn eigen man!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s