Mannen en opruimen, geen ideale mix!

‘Ja natuurlijk heb ik alles opgeruimd schatje’ zegt hij vol overtuiging. Als ik de keuken inloop zie ik wat hij met ‘alles’ bedoelt. Een aanrecht vol kruimels, eigeel op het gasfornuis, koffiecupjes in de afwasbak, een klodder boter aan de snijplank, een vies vaatdoekje in de hoek. Wat denken die mannen nou eigenlijk? Wat verstaan zij dan onder opgeruimd? Een paar dingen verzamelen en op één plek neerzetten? Mijn man zet alles in de buurt van de vaatwasser in de hoop dat de borden en kopjes het onderling oplossen en er zelf inkruipen! Het verbaast me allang niet meer. Als ik mijn vriendinnen zie beginnen ze er ook over. Zij zijn ook elke dag in gevecht met de chaos in huis. ‘Wat is er toch met dat mannelijk brein’ vragen ze aan mij. Maar ik ben gestopt om daar over na te denken. Mannen beleven huishoudelijk zaken nou eenmaal anders. Ze kunnen zomaar iets uit hun handen laten vallen en aan iets anders beginnen. Overal ligt wat; vuile was in de badkamer, schoenen her en der, gereedschap in de hoek, een jas over een stoel en dan heb ik het maar niet over het welbekende stapeltje spullen op de trap dat naar boven moet en waar hij consequent overheen stapt! Net als mijn vriendinnen heb ik er al vaak wat van gezegd maar de hoop dat het ooit beter wordt heb ik officieel opgegeven. Mannen denken werkelijk dat er de hele dag een leger kaboutertjes achter hun aan marcheert. Een ding weet ik zeker, als ik ooit nog een baan zoek dan solliciteer ik bij de opruimingsdienst!

Eén reactie op “Mannen en opruimen, geen ideale mix!”

  1. Nou dan heb ik echt geluk want de mijne is heel schoon en houdt van een opgeruimd huis.
    En ook driftig aan het ontspullen.;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s