High tea en korte pittige kapsels!

Waar ben ik aan begonnen? Mijn oren maken overuren, mijn ogen schieten van de een naar de ander. Ik ben omringd door vrouwen en ik zie dat ze elkaar al langer kennen. ‘Hi darling’ en ‘Hi, how are you?’, een hug hier, een hug daar. In een enthousiaste bui heb ik me aangemeld voor een high tea van de Expat Ladies. Dit is een groep buitenlanders in Spanje die af en toe gezellig bij elkaar komen. Maar het blijken vandaag allemaal Engelse dames te zijn, met allemaal verschillende accenten, uit alle hoeken en gaten van Engeland. En als die allemaal met en door elkaar beginnen te kakelen dan haak ik met mijn huis, tuin en keuken engels af. ‘Kunnen we geen Spaans praten meiden?’ vraag ik nog, maar je had die gezichten moeten zien. Nu ik toch naar die gezichten kijk valt me één ding heel erg op. Allemaal vrouwelijke kapsels. De een een ‘bob’, de ander half lang of lang haar. Keurig geverfd, geföhnd en er is geen grijs koppie te bekennen. Je ziet het ook bij de Spaanse vrouwen. Die vinden het ook leuk om zorg aan hun haar te besteden en er lekker vrouwelijk uit te zien. Wat een verschil met heel veel Nederlandse dames! Die herken je uit duizenden en zie je al van ver aankomen met hun korte pittige kapsels waar vaak elk model uitgeknipt is. Lekker makkelijk, het liefst niet geverfd, puur natuur, zo grijs als een postduif. Nergens ter wereld zie je zoveel korte koppies als in Nederland. Waar is het fout gegaan bij ons? Wanneer hebben de Nederlandse vrouwen besloten hun haar af te knippen en steeds meer op hun man te gaan lijken en vanaf welke leeftijd gebeurt dat dan? Zittend tussen al die kakelende Engelse vrouwen denk ik bij mezelf: ‘Het is toch wel treurig dat alle Nederlandse vrouwen met hun korte koppies uiteindelijk allemaal op René Froger gaan lijken?’

Er zijn veel reacties gekomen op deze blog waarin ik iets wat ik zie aandik en uitvergroot. Sommige lachen erom, vinden het grappig, anderen vinden het juist helemaal niet leuk en zijn het er totaal niet mee eens. Allemaal prima. Jammer dat enkele, waarschijnlijk vrouwen met een kort pittig kapsel, het te persoonlijk nemen!

‘Flikker toch op wat een bullshit. Wij vrouwen met kort haar zijn nog altijd gewoon vrouwelijk, maar dan stoerder.’

‘Hopelijk voel jij jezelf hierdoor een stuk beter met je boblijn.’ 

‘Dom artikel. Mooi zijn doe je voor jezelf en niet voor je man of de buitenwereld.’

‘Ik lach het uit. Met mn pittige korte hoofd. Boeiend.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s