Huisarrest in Spanje!

Alles ging dicht twee dagen geleden en daar werd niet lang over vergaderd door Premier Pedro Sánchez. In no time werden restaurants, horeca, sportverenigingen, winkels en zelfs de stranden gesloten. Maar daar bleef het niet bij. Sinds vandaag mag niemand meer de deur uit. Iedereen moet thuis blijven. Eigenlijk hebben we huisarrest. De politie en het leger zien er op toe dat niemand ‘zomaar’ de straat opgaat. Dus daar zit ik dan, thuis, met man en hond. Nou, ik mag nog wel 10 meter naar links en 8 meter naar rechts om Pep even uit te laten, maar ik mag geen contact hebben met andere mensen of honden, ik moet een flesje water mét afwasmiddel erin bij me hebben om het plasje meteen weg te spoelen en een zakje om de drol mee te nemen. Boodschappen doen mag wel, maar ALLEEN, niet even gezellig samen en je moet naar de dichtstbijzijnde supermarkt waar allerlei regels gelden: handschoenen aan, minimaal 1 meter afstand houden tot andere mensen, hamsteren is uit den boze en je mag maximaal voor één week inslaan en dat alles wordt in de gaten gehouden door de politie. Iedereen heeft dus huisarrest hier in Spanje en wat ik nou zo bijzonder vind en wat me ontroert is dat de Spanjaard ’s avonds om 22.00 uur op het balkon gaat staan om met elkaar het volkslied te zingen! Als Nederlanders ook huisarrest krijgen hoop ik dat hetzelfde gebeurt!

Mensen op hun balkon klappend en zingend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s