Spaanse politie dollen? Niet doen!

Mag ik uw bonnetje even zien mevrouw? Dat is de vraag van de politieagent. Hij heeft me net langs de kant van de weg gezet. De agent is vriendelijk, maar streng. Waarom rijdt u hier? ‘Ik heb net boodschappen gedaan’, zeg ik. Mijn hart klopt in mijn keel. Ik weet dat ik niets fout doe, maar toch schrik ik van deze Guardia Civil met zijn zware stem en rollende R. Ik rommel in mijn tas en geef hem de kassabon. Pfff, wat een mazzel zeg dat ik die kassabon niet meteen heb weggegooid. Bewaren dus die bon ‘huisarrestanten’ in Spanje! Je kan zomaar gecontroleerd worden. Hij bekijkt mijn bon en blijkbaar ziet hij dat ik acht minuten geleden heb afgerekend. Ik mag doorrijden. In de supermarkt was het trouwens rustig. Even mijn handen ontsmetten, handschoentjes aan een gaan. Er zijn geen rijen, geen dringende mensen, geen gedoe. Zonder problemen pak ik wat ik voor een dag of drie nodig heb. Ik grijp nergens mis. Bij de volle schappen met wc-papier voel ik me niet op mijn gemak, nee mensen ik hamster niet, ik heb het écht nodig! Ik zie dat de grond in de winkel volgeplakt is met stickers, om de anderhalve meter, zodat we afstand houden en dat gebeurt dan ook keurig, iedereen houdt zich aan de regels, zonder morren. Als ik heb afgerekend wordt ik begroet door een politieman die met een scheef oog naar mijn karretje kijkt, ja hamsteren is streng verboden, vervolgens dirigeert hij me naar de juiste uitgang. Naar huis… naar huis… dat is wat ik voel, ik wil naar huis. Of ik nu boodschappen doe, even heel snel de hond uitlaat of het afval weggooi, ik voel de ogen van ‘meneer agent’ overal in mijn rug prikken. En hier is het gewoon mond dicht en luisteren en denk nou niet ‘dat maak ik zelf wel uit’, want dan ben je de Sjaak. Daar houdt de Spanjaard niet van. Een ding is hier heel duidelijk: met de politie wordt hier absoluut niet gedold!

13 Reacties op “Spaanse politie dollen? Niet doen!”

 1. @dibbes ik heb 2x mazelen gehad. En mbt tot corona, het waren enkele gevallen. Uitzonderingen. Net als ik met de mazelen

 2. @Wil Meerkerk: Hoe kan er nu groepsimmuniteit zijn als er gedocumenteerde gevallen zijn van mensen die meerdere keren ziek zijn geworden? Het is niet zoals de mazelen die je 1 keer krijgt en dan normaal gesproken niet meer…

 3. Ik ga s’morgens de broodjes halen, s’middags de lunch en s’avond voor het avondeten. Genoeg buiten geweest…

 4. Het cotroleren van betaalbonnetjes kan in Spanje en of andere zuid-Europesche landen ten alle tijden zomaar door de politie gedaan worden. Het is altijd raadzaam dat bij u te hebben bij het verlaten van een winkel of supermarkt. Dus ook als er geen lock down situatie meer is.

 5. Mooi verhaal hoor , je karretje wordt niet buiten de winkel gecontroleerd door politie op hamsteren maar op boodschappen die niet belangrijk zijn voor de levensbehoeften want dan krijg je alsnog een boete voor onnodig je huis verlaten .

 6. Met politie dient ook niet gedold te worden, dat spreekt voor zich.
  Het gaat tenslotte om iedereens veiligheid.
  Wel ’n verschil met de slappe dweilen hier bij ons tegenover “allochtonen”.

 7. Hallo mirjam , heb je stukje dat je geschreven hebt even in belgie gedeeld , mooi geschreven en hoop dat ze hier in belgie nog iets van kunnen leren

 8. Jeetje Mirjam bijons is hetnognietzover maar gaatvast overeen paar dagen gebeuren.
  Ik was vanmorgen vroeg bij de AH het leek wel zaterdagmiddag14.00 zo druk.
  Ik had ook mijn handschoentjes aan en tuurlijk kijken mensen me gek aan nou dat is dan maar zo.
  Ik ben nu ook zo snel mogelijk weer thuis.
  Ikga online demo opnemen straks kijken of dat gaat lukken.
  Moet toch iets en ja schoonmaken moet iedereen nu extra nu dat iedereen thuis zit.
  Wens jullie heel veel gezondheid en pas goed op elkaar.😘

 9. Zo zouden ze het in Nederland ook moeten doen in plaats van allemaal dicht bij elkaar gezellig staan te kleppen. Maar andere kant is dan de groeps immuniteit snel voor elkaar en kunnen we weer veilig naar Nederland.

 10. Halliculant allemaal een mens zou schrik krijgen om te gaan winkelen hou jullie sterk en voorzichtig

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s