Corona, sushi en vriendinnen…

Opeens ben ik bezig met het verzamelen van ingrediënten voor Sushi, ik scroll me suf en lees alle tips en recepten over California rolls en Nigiri’s. Ik ben dol op Sushi, verslaafd zelfs denk ik. Ik moet Sushi eten en het liefst elke week! Al veel eerder wilde ik het zelf leren maken, maar ‘te druk’ of ‘geen zin’. Nu ik door het virus al twaalf dagen binnen zit, gelden deze excuses niet meer. Ik heb alle tijd om Sushi te maken, ik heb alle tijd om te doen wat ik altijd nog wilde doen. Mijn laptop maakt overuren. Een Japanse chef legt uit hoe ik de beste sushi rijst kan koken en wat ik allemaal nodig heb: sushi rijst, -azijn, norivellen, verse zalm, sesamzaadjes, sojasaus, een bamboematje. Als ik zo mijn wekelijkse uitje naar de supermarkt heb ga ik inslaan en meteen aan de slag. Mijn laptop is mijn grootste vriend deze dagen. De online wereld kent dit virus niet en ik kan online gaan en staan waar ik wil en dat doe ik dan ook! Dan ineens ‘Pling Plong.’ O, een Messenger berichtje van Fabienne. Ze heeft me een tijdje geleden via via gezien op Facebook en we raakten aan de praat. Ze houdt ook van Spanje. Sindsdien hebben we regelmatig contact. ‘Pling Plong’, een Appje van Anja. Hetzelfde verhaal. Ook Anja heb ik online ontmoet toen ze op zoek was naar een betrouwbare ‘poolman’ en ik die van ons voorstelde. Ondertussen volgt de een na de andere Whatsapp van Heidi. Heidi is de vrouw van klasgenoot Frank van de Spaanse les. Met Heidi heb ik laatst ‘online’ dubbel gelegen van het lachen toen ik dacht dat haar man met de buurvrouw getrouwd was. Lotgenoten zijn we! Allemaal wonen we (deels) in Spanje en we zijn ongeveer van dezelfde leeftijd. Drie vrouwen die ik nu regelmatig spreek, die elkaar niet kennen en die ik zelf alle drie nog nooit gezien heb! Ik ken ze van ‘online’. Dat is toch wel heel bijzonder! Als de angst voor corona voorbij is, dan nodig ik ze zeker uit. Hoe leuk is het om elkaar in het echt te zien! Grote kans dat ik Sushi voor ze ga maken!

Zelfgemaakte California rolls!

2 Reacties op “Corona, sushi en vriendinnen…”

  1. zo zie je Mirjam, het corona virus is nog ergens goed voor. Schept weer nieuwe vriendschappen en je gaat dingen doen die je steeds weer uitstelde Succes met het maken van je Sushi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s