15 dagen lockdown!

Ik kan haast niet wachten. Na 15 dagen huisarrest is het vandaag feest! Ik mag drie keer legaal de deur uit. Drie keer op één dag, hoe blij kan een mens zijn! Ik heb twee tassen met plastic en een tas met lege flessen gespaard en die ik ga wegbrengen. Niet in een keer, nee, ik ga het verspreiden over de dag. Ik ga zo eerst de lege flessen doen. Die container staat pal tegenover ons huis, dus als ik voetje voor voetje naar de overkant schuifel ben ik met een beetje geluk twee minuten buiten. Ik voel me als een gevangene die even gelucht wordt. Het plastic doe ik straks want dat levert me nog meer vrijheid op, want die container staat helemaal om de hoek. Dat betekent dat ik de straat uit ga lopen en de hoek om ga. Geen idee hoe het met ‘om de hoek’ gaat. Ben daar al 15 dagen niet meer geweest! Ik had nooit kunnen bedenken dat ik gelukkig zou worden van afval wegbrengen! En jij in Nederland: je mag je handjes dichtknijpen met de ‘soepele’ regels van Rutte. Natuurlijk blijf je zoveel mogelijk binnen, houd je 1,5 meter afstand, sta je in de rij voor de supermarkt en grijp je af en toe mis. Natuurlijk is het niet leuk dat je niet met z’n allen naar het strand mag, niet naar de sportschool kan, geen verjaardag kan vieren en de kinderen de hele dag om je heen hangen. Maar hé geluksvogel daar in Nederland, vergeet niet dat je nog steeds even naar de bouwmarkt of het tuincentrum kunt gaan als je dat wilt, even een paar potten verf kunt halen of wat gezellige planten voor in je tuin of een nieuwe Senseo kunt kopen als de oude het begeeft. Besef je wel hoe vrij je nog bent! Hier mag ik helemaal niks in Spanje, nada! Ja oké even boodschappen doen, in mijn eentje, liefst voor de hele week én mijn afval weggooien, maar even een bakkie doen bij mijn buurvrouw zit er niet in. En ik probeer het ook maar niet, want meneer agent staat overal. En Spanje gaat vanaf morgen nog verder op slot, lees ik net. Dus jij in Nederland, volg de regels! Blijf binnen! Geef Rutte niet de kans om ook met een lockdown te komen. Ik, als ervaringsdeskundige, kan je vertellen dat huisarrest na 15 dagen behoorlijk je neus uitkomt!

Mijn escape, afval wegbrengen!

6 Reacties op “15 dagen lockdown!”

 1. Heel veel sterkte, ik moet zeggen dat ik na 1,5 week ook al behoorlijk gek er van wordt. Laat staan 14 dagen…. Mooi dat je probeert er met humor over te schrijven! Vind ik altijd knap als mensen dat kunnen. Met humor schrijven en praten over serieuze onderwerpen!

 2. Dank je Herma. In mijn blog gaan werkelijkheid en fictie door elkaar. In werkelijkheid heb ik een geweldige mechelse herder van ruim 1,5 jaar. Zij geeft me veel liefde en ik vermaak me gelukkig prima. Lief dat je me een bericht stuur. Het gaat je goed.

 3. zorg dat je wat te doen hebt…schoonmaken.hobby
  .of verzin wat! haal een hond uit t asiel …maak die blij voor eeuwig…en ook voor jezelf…en wandel daarmee…snuf je gelijk frisse lucht op…jij blij…hondje blij
  ik heb er 4 …en
  hou op met dat gezeur..wees blij dat je overleefd en ook je dierbaren …
  oja…ik ben denk ik een zeur…ben 72 jr en blij dat ik nog leef hier in spanje met al de beperkingen.
  lieve groet, mirjam

 4. Jaloers op nederlanders die nog zoveel mogen omdat Rutte zijn eigen interpretatie van veiligheid heeft ingevoerd inplaats van een complete lockdown.??? Nou ik niet hoor, blijf gewoon binnen, als je het niet voor een jezelf doet, doe het dan voor je medemens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s