Spaanse politie in de buurt

Mijn maag draait zich om als ik wakker word. De geur van gebakken gamba’s en knoflook van gisteravond hangt nog in het huis en tot overmaat van ramp ben ik de vaatwasser vergeten aan te zetten. Met een theedoek voor mijn neus mik ik het vaatwasblokje naar binnen. Lekker begin van 2e Paasdag. Klokslag half tien duwt Pep haar snuit onder mijn arm, ik zit aan de keukentafel het item ‘Harry’s gehaktbal’ te monteren wat we vandaag gaan plaatsen op Facebook en YouTube. ‘Ja lieverd, je hebt gelijk, ik kom eraan, we gaan wandelen’, ze springt in het rond en laat af en toe zo’n hoog piepje horen van enthousiasme. Ik ben net het hek uit en ja hoor, er komt een politieauto aan. ‘Kom op Pep’. Ik kijk niet op of om, in de hoop dat we niet opvallen. Mijn hart gaat tekeer, ik ga iets harder lopen, check of ik het poepzakje in mijn jas heb gestoken en wandel door. Mijn hersenen draaien op volle toeren, ik oefen al wat Spaanse antwoorden voor het geval de agent me wat vraagt. Jeetje, wat een opgejaagd gevoel en dat terwijl ik Pep gewoon mág uitlaten. Bovenop de berg heb ik een geweldig overzicht en ja, wat ik al had verwacht gebeurt, de politieauto komt vanaf de andere kant. Ik blijf met Pep staan, maar meneer agent rijdt zonder ons een blik te gunnen gewoon door! Als ik thuis ben en in de spiegel kijk schrik ik met het apezuur. Mijn haar!! Dit kan echt niet langer. Wat ooit chocoladebruin was is nu bijna oranje en ik zie een uitgroei van zeker twee centimeter in de kleur grijs! Ik vlieg de trap op, rommel in de kast en ja, gelukkig, ik heb nog een doosje ‘haarverf voor in tijden van nood’. Ik sluit me op in de badkamer en na een uurtje voel ik me als herboren. Als we laat in de middag een nieuw filmpje aan het opnemen zijn over Boer zoek vrouw, lopen de tranen van het lachen over mijn wangen. Al tijdens het filmen heb ik moeite om de camera stil houden, maar als hij zegt dat Vera van boer Geert naar huis moet gaan en haar skelet moet meenemen, schiet ik keihard in de lach. Sorry schat, die laatste zin moet even opnieuw!

Tot morgen.

Een uurtje in de badkamer doet wonderen!

2 Reacties op “Spaanse politie in de buurt”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s