Dit verdient elke vrouw

Het is donderdag en dat betekent feest, élke week, het héle jaar. Op 20 februari, mijn ‘echte’ verjaardag, zei mijn lieverd: ‘Vanaf nu vieren we elke donderdag je verjaardag, lieve schat en gaan we samen uit eten’ en dat doen we nu al negen weken en ik kan je vertellen, dat verveelt nooit! Ik kan me elke week nog haarfijn herinneren, maar de laatste keer in Alicante, zeg maar mijn ‘vierde’ feestje, net voor de lockdown, is een bijzondere belevenis. Daar zitten we, saampjes, in een klein Spaans tentje, overal schilderijen en frutsels, beetje donker, geen menukaart te bekennen, wel een typisch Spaanse eigenaar, donkere stem en rollende R, die ons in het Spaans en gebroken engels vertelt wat we gaan eten. Of we keus hebben? Nee, totaal niet. We krijgen allemaal kleine hapjes, het een nog lekkerder dan het ander, de liefde en passie van de kokkin, ik denk de vrouw van, is te proeven! Even zijn we onze Spanjaard kwijt, hij is blijkbaar de wijnkelder ingedoken want even later vult hij onze glazen met zijn allerbeste Verdejo. Het leukste komt nog, de rekening, op een papiertje staat alleen het totaalbedrag van € 67,-, por favor! De laatste vijf weken vieren we mijn verjaardag noodgedwongen thuis, maar het is zeker niet minder leuk hoor. Zitten we dan in onze ‘Saartje en Swiebertje’ keuken aan de houten tafel, met voor ons een grote schaal sushi, we heffen het glas met de beste fles Albariño die de supermarkt heeft ‘Op jou, op mij, op ons!’. Tot morgen.

Eén reactie op “Dit verdient elke vrouw”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s