Pep, boer zoekt vrouw en de frituurpan

Mijn tong hangt tot op mijn tenen, en die van Pep trouwens ook! We zijn net ergens een keertje rechtsaf gegaan in plaats van linksaf. Geen idee waar we uitkomen. We lopen en lopen, steeds hoger de berg op, prachtig uitzicht, geen mens op straat, alles doodstil, hier en daar wat zwerfkatten. Ineens hoor ik een auto, ik ben alert, moet nu meneer agent even zien te ontwijken. Er komt zo vast een zijweggetje naar beneden, denk ik steeds. Daar in de verte, beneden, zie ik ons huis, dus verdwalen zullen we niet. We lopen en lopen, dan gaan we ineens stijl naar beneden, ik houd de riem strak vast, moet er niet aan denken dat Pep nu achter zo’n kat aan vliegt, want dan lig ik onderuit. Na 52 minuten en 4,8 kilometer zit ik uit te hijgen in de keuken, Pep ligt op de koude plavuizen vloer en doet hetzelfde. Weet je, normaal is een uurtje wandelen geen enkel probleem, maar na vijf weken huisarrest en alleen maar een beetje rond het huis snuffelen lijken we wel twee ouwe wijffies. Ik kruip achter de computer. Dan eist ineens mijn man alle aandacht op. Hij wil een vlog opnemen over Boer zoek vrouw. Al filmend hoor ik allerlei bijnamen voorbij komen. Yvonne noemt hij ‘Brabants Bontje’, Geert is ‘onverstaanbaar’, voor Geert Jan heeft hij ‘dubbelzinnig’ bedacht en Bastiaan moet de rest van zijn leven door met de naam ‘witlofje’ en zo gaat het maar door. Hij doet verslag van de aflevering van gisteravond. ‘Camera stilhouden’ denk ik alleen maar, niet lachen. Snel monteer ik de video en plaats het op ons Facebook en YouTube kanaal Harry Vermeegen Official. Dan eindelijk een mailtje van Carrefour! Ik klik, scan en lees. ‘Beste mevrouw Vermeegen, de door u bestelde frituurpan is helaas niet meer leverbaar, het bedrag wordt teruggestort, excuses voor het ongemak’. Nee hè, niet weer! Mijn enorme zin in zelfgebakken Vlaamse frieten wordt wel heel erg op de proef gesteld. Ik droom er zelfs van. Maar er is hoop. Ik geef nog niet op. Er loopt nog één bestelling. Voor de zekerheid heb ik namelijk een paar dagen geleden nog een pan besteld bij de Conforama. Levering binnen vijf dagen hebben ze beloofd en daarvan zijn er al twee voorbij. Wat een spanning! Tot morgen.

4 Reacties op “Pep, boer zoekt vrouw en de frituurpan”

  1. Nu maar hopen dat je laatste openstaande bestelling voor een frituurpan wel wordt geleverd. Anders vragen of iemand die in Nederland voor je kan kopen en naar je toe kan sturen. Bij Blokker en zo zijn er genoeg, dus dat moet dan lukken.

  2. Je boft maar met die wandel mogelijkheid, hier bij ons in Calpe gaat dat niet lukken, we zitten bij de haven en er is veel politie aan het controleren. Spannend, je pan. Misschien kan je alvast eens een paar frietjes bakken in een gewoon pannetje met olie, dat werkt goed hoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s