Over versoepeling en Netflix

Ik mag de apotheek niet meer in. De deur is dicht, er hangt een briefje op de deur. Of ik even wil omlopen naar de andere kant, naar de zij-ingang. Er staat een vrij lange rij. Ik sluit achteraan en vol bewondering bekijk ik de hele situatie. Ineens gaat de deur open en steekt de apotheker zijn hoofd om de hoek. Ik hoor hem aan de eerstvolgende in de rij vragen wat ze nodig heeft. Het is bijna onverstaanbaar door het mondkapje, maar blijkbaar begrijpen ze elkaar, want hij knikt, trekt zijn hoofd terug en doet de deur dicht. Na twee minuten steekt hij weer zijn hoofd om de hoek, maar nu komen ook zijn armen in beeld. Hij geeft de medicijnen, neemt geld aan, deur gaat weer dicht, even wachten, deur gaat weer open en daar is het wisselgeld voor mevrouw. Dit ritueel herhaalt zich tot ik aan de beurt ben. Vorige week kon ik nog gewoon via de hoofdingang de apotheek in, wel om de beurt natuurlijk en met de 1,5 meter afstand, maar nu moet ik wachten voor de artiesteningang tot er een mompelend mondkapje opendoet. Ik heb nou niet echt het gevoel dat we op de goede weg zijn als ik dit zie en dat terwijl we al bijna zes weken zitten opgesloten. Van enige versoepeling is hier in Spanje nog geen sprake. Hoe kan het dan dat morgen in Nederland de tandartsen weer aan het werk mogen en binnenkort de jongste kinderen weer deels naar school gaan? Hoe kan het dan dat in Zweden de terrassen vol zitten en ieder zijn eigen verantwoordelijkheid maar moet nemen? Achteraf zullen we pas weten wie er gelijk heeft: het strenge regime in Spanje, het gematigde regime in Nederland of het losse regime in Zweden. Na dit spannende uitstapje plof ik op de bank en kijk de laatste aflevering van Unorthodox op Netflix. Wauw wat een geweldige miniserie, echt jammer dat er maar vier afleveringen zijn. Wat nu? Ik mag kiezen, even geen moord en doodslag heb ik gezegd tegen mijn man. We hebben net twee Italiaanse maffiaseries achter de rug, Gomorra en Suburra. Ik ben een beetje klaar met al dat geweld, drugs, list en bedrog. Maar ja, wat nu. Er is zoveel keus en dan hebben we Videoland er ook nog bij! En ik heb geen zin om aan een ‘verkeerde’ serie te beginnen, dus wie helpt mij. Wat moet ik gaan kijken? p.s. Nog steeds niets gehoord of gezien van de frituurpan!. Tot morgen.

7 Reacties op “Over versoepeling en Netflix”

  1. Als je onorthodox hebt gezien, is “shtisel” een aanrader. De hoofdpersoon van orthodox speelt hier ook een prominente rol in. 2 seizoenen.
    Ik heb ook genoten van orthodox. ๐Ÿ˜Š

  2. Het moet zwaar zijn in Spanje. Zweden heeft 2 x zoveel doden als Denemarken ..5 x zoveel als Noorwegen en dubbel zoveel als Finland… maar iedereen zit wel vrolijk op een terras ๐Ÿ™ƒ In woon op Curacao…ook hier lockdown.. het lijkt nu onder controle dus heel voorzichtig wordt er versoepeld maar de ellende voor bevolking is enorm. Ben benieuwd wat we hier van leren..๐Ÿค—
    Btw..I like the blogs ๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Š

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s