Over video’s en sajoer boontjes maken!

Nog één keer check ik de montage, ik leg het laatste beeldje ‘sync’, schuif hier en daar nog wat aan het geluid en klaar! Niks meer aan doen. De montage is af. Weer een liedje voor mijn man Harry, die af en toe de behoefte heeft om muzikaal iets te doen op zijn Facebookpagina. Dit keer heeft hij onze vrienden Linda en Giovanni Caminita gevraagd om mee te doen. Beiden hebben ze lange tijd met Borsato gewerkt, hij als muzikaal leider en zij als zangeres. Ja, tuurlijk deden ze dat en met veel enthousiasme. Zij vanuit hun studio in Nederland en wij vanuit ons huis in Spanje. Toen alles af was, de muziek was klaar, de tekst was klaar en alle video’s waren opgenomen, was het mijn beurt om van al die losse onderdelen één mooi geheel te maken. Het was een klus, eigenlijk een enorme uitdaging, maar nu het af, ben ik best trots. Wat een mooi nummer op de melodie van ‘Zij gelooft in mij’ van André Hazes. Als de video op Facebook en YouTube verschijnt ben ik benieuwd wat de volgers ervan vinden. Nou, ik zie het al, het gaat meteen los, het lied wordt flink gedeeld, allemaal duimpjes en hartjes en veel reacties! ‘Geweldig’, ‘Kippenvel’, ‘Doet een mens goed in deze tijd’, ‘Mooie tekst’, ‘Wat een stem heeft Linda’ en het gaat maar door. Maar voor mij is het even mooi geweest, even mijn zinnen verzetten, tijd voor een ander project. Ik voel een enorm trek in Indonesisch eten opkomen. Eens even kijken of ik alles in huis heb. Check: boontjes, kippenpoten, rijst, kruiden, eieren, wat prei, wortel, knoflook, ja, ik kan aan de slag en stort me volledig op het maken van sajoer boontjes, ajam ketjap en nasi goreng. Radiootje aan, beetje meegalmen in de geur van knoflook, uien en kruiden. Door het raam zie ik mijn schat in het zonnetje zitten. Hij is al een tijdje aan het bellen en ineens staat hij naast me, duwt zijn telefoon tegen mijn oor en ik hoor hem zeggen: ‘Zeg dat nog eens tegen mijn vrouw, want zij heeft ‘Ja, Wij zijn Nederland’ gemonteerd’. Dan krijg ik een enorm compliment, wauw dat is een opsteker en niet van de eerste de beste, maar van een professionele video editor en dan te bedenken dat ik twee jaar geleden nog nooit een camera in mijn handen had gehad, laat staan dat ik iets af wist van montage! Tot morgen.

Voor de liefhebber de link naar het nummer ‘Ja, Wij zijn Nederland’ https://www.facebook.com/harryvermeegenofficial/videos/244454193601418/

p.s. Ik zit nog steeds te wachten op mijn frituurpan!

2 Reacties op “Over video’s en sajoer boontjes maken!”

  1. Dag Mirjam,
    Bij toeval kwam ik je blog tegen, net voordat je dagelijks postte. Ik begon met volgen om een beetje Spanje naar NL te halen. Ik heb een huis in t oude dorp van Xixona en kom daar voorlopig niet. Heftig daar in Spanje, hoor ik ook van vrienden. Weet dat je blog mij elke dag een herinnering aan de bergen en de zee brengt. Dank daarvoor. Groet Miriam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s