Whatsapp groep. Niks voor mij!

‘Waar was je vanochtend? Je hebt de Spaanse les gemist!’ zegt mijn ‘virtuele vriendin’. Ik ken Heidi via Facebook, zij is de vrouw van een klasgenoot en we bellen met elkaar, maar we hebben elkaar nog nooit ontmoet. Maar goed, er is dus blijkbaar via videobellen een Spaanse les gegeven die ik totaal gemist heb. Sinds we niet meer twee keer per week in het lokaal zitten en Auxi, la profesora Español, ons in rap tempo de taal en de Spaanse gewoontes eigen maakt, probeert ze ons aan de gang de houden via een Whatsapp groep! Nou, ik weet niet of je weleens in zo’n groep hebt gezeten, maar het is bij ons een gezellige chaos met veel geneuzel. Ruim twintig ‘volwassen’ leerlingen hebben er lol in om de groep vol te stouwen met ‘hilarische’ filmpjes, heel veel duimpjes, gezellige onderonsjes, de ene flauwe grap na de andere en een aantal wenst trouw iedereen elke avond ‘buenas noches’ en elke ochtend ‘buenos dias’. Ik word gek van dat gebliep als er weer een bericht verschijnt, maar daar is gelukkig een simpele oplossing voor, geluid uit! In zo’n Whatsapp groep stappen is al een heel slecht idee, maar zeker in deze corona-tijd waarin iedereen zich te pletter verveelt! Toch maar even kijken of er nog nieuwe opdrachten zijn, mijn God, alweer 23 ongelezen berichtjes en geen van deze berichtjes is een opdracht van Auxi!. Sorry, ik haak af en verlaat de groep ‘Estudiantes Españoles’. Even daarna krijg ik een mailtje van la profesora. Of ik weet dat al het huiswerk al enige tijd in een gedeelde map staat op de Drive (online). Als ik de map open besef ik dat ik vijf weken huiswerk moet inhalen! Morgen ga ik meteen beginnen! Hasta mañana!

7 Reacties op “Whatsapp groep. Niks voor mij!”

  1. Leuk,wij gaan normaal 2x per week naar les, 1,5 uur en hebben een leuke maar grote klas, ruim 30 mensen overal vandaan. Dat is teveel voor videobellen dus nu maar zo. Woon je in Murcia?

  2. Ik volg nu juist Spaanse les via videobellen. Normaal moet je echt naar Murcia voor gedegen grammatica bij het Instituto Hispánico. Nu twee keer per week met een kleine groep online, niveau B2. Voor mij herhaling, voor mijn dochter aanpoten. Geen gekletst, doorwerken en huiswerk maken.

  3. 🤣🤣🤣 ja Mirjam zo gaat dat tegenwoordig!!Succes met je huiswerk je hoeft je voorlopig niet te vervelen hihi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s