Wat een droom vannacht!

Ik hoor dat Pep, mijn Mechelse herder, wakker wordt, ze is in aantocht. Ze springt van de bank, komt de trap op en zoals elke dag rond acht uur vliegt de deur open. Eerst geeft ze mijn lieverd naast me een lik, dan loopt ze om naar mijn kant van het bed en met twee poten tegelijk, met een klein aanloopje, duikt ze bovenop me. Of ik even wakker wil worden! ‘Hoi lief kind, heb je lekker geslapen?’. Die blijdschap als ze me ziet, elke dag weer, daar word ik vrolijk van. Ik ben blij dat het ochtend is, wat een vreselijke nacht. Wat Netflix series kijken en heel veel video’s monteren allemaal niet met je kunnen doen. Vanaf vier uur heb ik wakker gelegen. Ik durfde gewoon niet meer te gaan slapen. Het kan echt niet wat hij vraagt! Ik zit zwetend achter mijn computer, naast me staat een persoon, beetje dreigend figuur, geen idee wie, maar de boodschap is duidelijk: of ik even door wil werken. ‘De video moét af, kom op, iedereen zit op je te wachten!’ zegt hij. Het lukt me niet, het is onmogelijk, sputter ik tegen. Hoe kan ik nou het joodse meisje Esty uit Unorthodox opsluiten in dezelfde cel als Macarena Ferreiro uit Vis-a-vis en waarom is Bob Lemmens, undercoveragent uit Undercover, ineens hun bewaker. Hoe dan? En dan wil hij ook nog dat ze alledrie mondkapjes dragen. ‘Geen risico’s nemen, we luisteren naar onze Minister President’ snauwt hij. Zwetend word ik wakker. Het is een droom, een hele bizarre droom. Ik zorg dat ik vanaf nu wakker blijf, de groeten, mij krijg je niet meer achter die computer. Hij zal het toch wel opgeven als ik niet terugkom? Ik droom wel vaker en meestal kan ik me niet veel meer herinneren, maar deze droom was zo levensecht. Wat gebeurt er toch allemaal in mijn hoofd. Allerlei gedachtes, beelden, gevoelens en stukjes realiteit willen ineens samenwerken! Nou, had dan tenminste gezorgd dat mijn frituurpan werd afgeleverd in deze rare droom, dan was ik veel gelukkiger wakker geworden. Tot morgen.

p.s. Dit bericht krijg ik nu net via de mail: ‘We laten u weten dat uw bestelling (frituurpan) binnenkort ons magazine zal verlaten en binnen 24 uur bij u wordt geleverd’.

5 Reacties op “Wat een droom vannacht!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s