Spaanse aanpak geeft mij rust

Een jojo, ja zo voel ik me. Het ene moment ben ik blij en uitgelaten, het andere moment moe en teleurgesteld. Ben ik nou blij gemaakt met een dooie mus of ben ik trots op de duidelijke aanpak van Pedro Sánchez hier in Spanje. Vanaf zaterdag 2 mei mogen we een frisse neus halen. Nou, je begrijpt dat hier de Spaanse vlag uithangt en de Cava rijkelijk vloeit! Ik wil zo graag even weg van de berg waar we wonen, even lekker met z’n tweetjes langs de boulevard slenteren en ’s middags een wijntje drinken bij onze buurtjes. Ik kan haast niet wachten na zeven weken opsluiting. Dan zie ik allerlei berichten op Facebook, er is nieuws. De uitwerking van de plannen zijn bekend, die ga ik even goed lezen. De Cava heb ik maar weer even in de koelkast gezet, want wat blijkt: Je mag dus in je eentje, één keer per dag, maximaal één uur wandelen binnen één kilometer van je huis, zonder contact te maken met anderen dan huisgenoten!. De grote meevaller is wel dat ik dus samen met mijn man mag wandelen, maar dan komt het: er gelden ook speciale tijden en laten wij nou alleen tussen 6 en 10 uur en tussen 20 en 23 uur naar buiten mogen. Zaterdag wordt er dus niet geslenterd langs het strand, voorlopig nog maar even in en rond het huis blijven. Je begrijpt dat ik ook de Spaanse vlag maar weer heb opgerold. Maar toch ben ik trots op onze Pedro, want hij geeft ons in ieder geval een stevig houvast met zijn fases 0 t/m 3. Hij vertelt ons exact wat we wel en niet mogen vanaf nu tot eind juni. Die houvast, dat is wat ze in Nederland ook nodig hebben, daar weten ze nog steeds niet precies waar ze aan toe zijn en als je niet oppast gaat iedereen daar zijn eigen regels maken. Want we kennen de Nederlander: je geeft hem één vinger en dan pakt hij, als even kan, twee handen. De Spaanse aanpak bevalt mij goed, de regels zijn duidelijk, net als vroeger thuis bij mijn ouders. Dit mag wel, dat mag niet en dat geeft rust. Tot morgen.

3 Reacties op “Spaanse aanpak geeft mij rust”

  1. Ik weet ook precies wat ik mag in Nederland. Iedereen doet zijn best om het onbekende te verslaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s