‘Hollands pretpakket’ komt eraan!

Wat een toestand. Ik kan al zeven weken niet naar de Nederlandse winkel in Albir. Te ver van huis. Je mag alleen naar de dichtstbijzijnde supermarkt en daar hebben ze niet alles wat ik nodig heb. Heel af en toe ga ik naar de hollandse winkel voor echte goeie ketjap bijvoorbeeld of sambal. Vanochtend ging de laatste korrel hagelslag op mijn boterham. De Nederlandse producten vliegen mijn kastjes uit en worden door het ‘huisarrest’ niet aangevuld, dus ga ik mijn Nederlandse kolonie voor het eerst inschakelen om een ‘Hollands pretpakket’ op te sturen. Melk hagelslag, speculaas, ontbijtkoek, sajoer boontjes, kipkruiden, pannenkoekenmix, drop, o ja, drop, ook zoiets waar je ongelooflijk zin in kan hebben en dan het liefst van die zoete munten of katjes. Verder basterdsuiker, vanillestokjes, custardpoeder. Allemaal nodig nu ik aan het bakken ben geslagen. Je moet wat als je hele dagen thuis zit. En zeker niet vergeten, zoveel mogelijk zakjes gehaktkruiden van Dirk van de Broek. O ja, en ook jeneverbes en karwijzaad. Nou zit de gemiddelde Nederlander waarschijnlijk niet te wachten op jeneverbes en karwijzaad, maar als je oerhollandse zuurkool heerlijk vindt en hier niet kan krijgen, ja, dan zit er niks anders op dan een witte kool kopen en zelf aan de slag gaan. Ik wacht met spanning af. Binnenkort kan ik dus de witte kool fermenteren, weer lekker mijn eigen gehaktballen braden en een heerlijke botercrème taart bakken, want het ‘pretpakket’ komt er snel aan. Lang leve mijn vader en Post.nl!. Hasta mañana.

2 Reacties op “‘Hollands pretpakket’ komt eraan!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s