Knab, een bank met gevoel!

Ik dacht ‘dat regel ik even’, maar zo gemakkelijk was het niet om mijn zakelijke rekening op te heffen bij mijn ‘oude’ bank. Het is niet even online invullen, digitaal ondertekenen en op ‘verzenden’ drukken, nee, of ik het gewoon ouderwets wil uitprinten, invullen en per post wil opsturen. ‘Het mag wel naar een antwoordnummer, zonder postzegel’ zegt die dame als ik er toch even over bel. ‘Ook vanuit Spanje hoor, geen probleem’ bevestigt ze ook nog. Zo gezegd, zo gedaan. Dit was eind december 2019. Na veel gebel en gedoe en nog een keer de hele boel te hebben opgestuurd is het me afgelopen week eindelijk gelukt. Drie hoeraatjes voor mijn ‘oude’ bank. Zo anders is het bij mijn nieuwe bank. Vanaf het begin word ik verrast door Knab. ‘Wij doen het bij Knab net een beetje anders’ schrijft meneer Don de manager al meteen. Ja dat zal wel. Ik ken die mooie praatjes, maar ik heb mijn rekening nog niet geopend of ik krijg 50% korting op de maandelijkse vaste kosten, kijk dat is een lekkere binnenkomer, daar word ik blij van. En blij maken ze me zeker als ik een mailtje krijg dat ik een kaartje mag sturen naar iemand die ik mis. Kijk dat is een bank met gevoel, zeker in deze periode kan ik zo’n verrassing goed gebruiken. Het is gewoon best lastig nu met die lockdown. Even niet een paar dagen op en neer naar mijn kinderen in Nederland, geen vakantie voor mijn ouders hier bij ons aan de Costa, nee, voorlopig niet en dan is zo’n handreiking gewoon erg welkom. Ik log meteen in bij Hallmark, kies een mooie kaart, schrijf wat ik graag wil zeggen en druk op verzend. Geen kosten, helemaal gratis, dankzij Knab. Nou gaat het mij helemaal niet om die drie of vier euro, maar het idee dat mijn bank het belangrijk vindt dat we elkaar een hart onder de riem steken, juist dat vind ik zo bijzonder. De volgende dag belde mijn dochter al ‘dankjewel mam voor de lieve kaart’. Ik blijf het zeggen: ‘Het zit hem in de kleine dingen’. Tot morgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s