Nederlanders: kom niet aan hun vakantie!

Ik weet het niet zeker, maar volgens mij was de derde of vierde vraag in de laatste persconferentie van Rutte van een verslaggever van de Telegraaf: ‘Waar kunnen de mensen heen deze zomer op vakantie?’ en deze vraag hangt al de hele tijd in de lucht. Hoe moet het nu met mijn vakantie! Kan ik naar Spanje? Kan naar Italie? Kan ik naar Frankrijk? En ik lees het overal. Op social media, in kranten en noem maar op, Iedereen is alleen maar bezig, nu al, met die ene vraag ‘Kan ik deze zomer op vakantie?’. Dit is wel typisch iets voor Nederland en zoals mijn man altijd zegt: ‘Bij een Nederlander mag je wel aan zijn vrouw komen, maar kom niet aan zijn vakantie!’ en daar schuilt wel iets van waarheid in. Vakantie staat op nummer 1. Is gewoon heel belangrijk. Staat centraal, daar leeft men al maanden naar toe en wordt al een half jaar van te voren geboekt. Vakantie is niet ‘ik ga even op vakantie’, nee, vakantie is één van de grootste evenementen in het jaar. En ik begrijp dat heel goed. Ik herken dat. Toen ik nog in Nederland woonde keek ik ook reikhalzend uit naar een paar weken zon. Je moet gewoon even die batterij op laden. Ja, logisch toch als je zoveel maanden in regen en wind heb gezeten, binnen in je huis met grijze dagen, miezerig weer alsof het altijd maar herfst is. Dan wil je wel naar mooi weer verlangen. Dan kijk je uit naar hét moment: dé vakantie in het buitenland. Zeker weten dat je mooi weer hebt. Lekker naar de camping, met de hele familie een geweldig huis huren of all inclusive in een prachtig hotel! Maar die vakantie staat nu op een schuine helling en de kans dat die in het water valt is vrij groot. Het zal dit jaar voor een groot aantal mensen een enorme teleurstelling zijn dat ze niet naar het zonnige zuiden kunnen, dus mensen: Geniet in eigen land en ontdek hoe geweldig Nederland is. Ik las trouwens dat er een hele mooie zomer aankomt. Ga naar de Zeeuwse kust, naar de Veluwe of de naar de Wadden eilanden. Hartstikke leuk. Fijne vakantie en geniet!

Eén reactie op “Nederlanders: kom niet aan hun vakantie!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s