Maandag lasagnedag!

Mijn laatste blog is alweer van een paar dagen geleden. Ik heb het gewoon te druk gehad met de vrijheid van fase 1 hier in Spanje. Ik heb een energie, niet normaal, ik wil van alles doen en plan zo mijn hele week vol met dingen die weer mogen en kunnen. Het lijkt een beetje op de regelmaat van vroeger maar dan net effe anders. Toen was het maandag wasdag, woensdag gehaktdag en vrijdag visdag, ja dat kan ik me herinneren als de dag van gisteren, zo ging het bij ons thuis. Mijn moeder hield zich daar strak aan en zij niet alleen, hele volksstammen leefden zo. Een verrassing hoefde je niet te verwachten op die dagen. Ik was gek op de woensdag, gek op de gehaktballen van mijn moeder. Als ik uit school kwam dan rook ik in de tuin al dat ze ze aan het braden was, vijf waren het er altijd, ze haalde vijf ballen uit een pond gehakt. En daarbij aten we dan gekookte aardappelen en andijvie. Meer dan heerlijk! En vrijdag, visdag. Ook een feest hoor, zo’n lekker stukje schelvis met puree, gekookte worteltjes en daaroverheen een flinke schep boterjus. Sweet memories, maar wat is er nog over van die tradities?! Wassen doe ik als het nodig is, gehakt met andijvie, nog steeds mijn lievelingskostje, eet ik alleen nog bij mijn moeder in Nederland en een lekker stukje vis op mijn bord is hier in Spanje meer gewoonte dan uitzondering. Maar gelukkig heb ik alweer één nieuwe traditie terug. Mijn man weet hoe dol ik ben op lasagne en hij heeft sinds kort de maandag uitgeroepen tot lasagnedag! Nu de woensdag en de vrijdag nog!

De lasagne van Brel!

2 Reacties op “Maandag lasagnedag!”

  1. Ja, ja die goede oude tijd. Wat gaan we dat weer waarderen. Terug naar vroeger maar dan een beetje luxer. Toch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s