DI-MA-MÁ, het nieuwe normaal in Spanje!

Hallo allemaal, hebben jullie ook al gehoord van DI-MA-MÁ? En dan bedoel ik niét de pizza Casa Di Mama van Dr. Oetker, nee dan heb ik het over de uitdrukking die hoort bij het ‘nieuwe normaal’ hier in Spanje. Het staat voor DIstancia (afstand houden), MAscarilla (masker dragen) en MAnos (handen wassen). Het klinkt prachtig, vooral met die klemtoon op de laatste MÁ en het wordt vast het woord van het jaar, maar ik houd mijn hart vast. Het zal ons toch niet gebeuren dat we die 1,5 meter en dat mondkapje normaal gaan vinden? O nee, geen sprake van, we moeten blijven geloven dat dit tijdelijk is. Tot die tijd houd ik me echt wel aan de regels, tuurlijk, maar het blijft gedoe.

Ik was vanmiddag even shoppen in een overdekt winkelcentrum, op zoek naar wat leuke zomerjurkjes. Liep ik daar met mijn mondkapje op, stik benauwd en ik weet niet of ik de enige ben, maar elke keer als ik dat ding op heb en weet dat ik niet kan krabben heb ik juist jeuk. Daar ging ik, winkel in, winkel uit en elke keer maar weer mijn handen ontsmetten. Ze zien er niet meer uit, net perkament, zo droog! Wat me opviel waren al die looprichtingen in de winkels, overal pijlen die je moet volgen, niks niet even lekker rondsnuffelen, nee de lol is er wel een beetje af op deze manier. Overigens was het stil, doodstil, arme winkeliers en overal ‘rebajas’ (uitverkoop). Ze weten van narigheid niet hoe ze van hun spullen af moeten komen en als je dan toch wat vindt, zoals ik, en op zoek gaat naar de paskamers kom je erachter dat die gesloten zijn. Afgezet met rood/wit lint. Lekker dan! De jurkjes heb ik laten hangen en ik ben onverrichte zake naar huis gegaan. Kom ik thuis, stap ik uit de auto, liggen er twee van die mondkapjes als straatvuil in de goot. Ook zeker het ‘nieuwe normaal!’.

Saludos Mirjam

3 Reacties op “DI-MA-MÁ, het nieuwe normaal in Spanje!”

  1. Ik ken wel DO RE MI met de klemtoon op MI, de derde noot van het octaaf. 😂🎵
    Voor de rest heb ik schijt aan onzin waarmee je wordt doodgesmeten. Kom je niet om door het virus dan wel aan levens vernietigende regeltjes die nog steeds niet wetenschappelijk bewezen zijn !😡

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s