Honden kennen geen RAS!

Hallo allemaal, Hè dat was weer gezellig. Ik kom net terug met mijn Mechelaar Pep van het honden speeluurtje. Twee keer per week spreken wij, een groepje hondenliefhebbers hier in Spanje, met elkaar af om onze viervoeters lekker te laten ravotten, veilig op een omheind terrein, en dat is genieten, dat kan ik je vertellen en niet alleen voor de honden hoor, nee zelf vind ik het ook super gezellig. We lopen rondjes, kletsen ons suf, doen af en toe wat ‘kom voor’, ‘blijf’, ‘zit’, ‘lig’ oefeningen met onze hond en verder laten we die lieverds vooral hun gang gaan. En terwijl ik daar liep en die honden bezig zag bedacht ik me dat we nog heel veel van ze kunnen leren!

Het maakt mijn Mechelaar Pep namelijk geen bal uit hoe de rest eruit zien of waar ze vandaan komen. Zelf is haar kop zo ‘zwart als roet’. Als mens zou ze zo door kunnen gaan voor Zwarte Piet en nog nooit heb ik haar vreemd zien opkijken als de bruine Nina, alias ‘roetmop’, een kruising labrador en nog twee rassen, dus ook nog de ‘bastaard’ in de groep, haar verwelkomt met een grauw en een snauw. Ze maakt er ook geen punt van als het enige mannetje, de magere Podenco Alex, ook wel bekend als ‘gratenbaal’ met haar wil racen. En zonder blikken of blozen is mijn ‘zwarte’ dolgelukkig als ze de drie ‘rooie’ weer ziet, haar Welsh-vriendinnetjes met die ‘sproetenkoppen’. Geweldig toch dat een beetje hond geen onderscheid maakt in ras, cultuur, huidskleur, afkomst, geloof, leeftijd of geslacht! Nee, onderscheid maakt die ‘zwarte’ pas als mij onrecht wordt aangedaan, als ik in paniek raak, onheus wordt bejegend of als er over mij een hele slechte grap wordt gemaakt!

Saludos Mirjam

Van links naar rechts: Nina, Pippa, Fable, Belle, Pep en Alex.

2 Reacties op “Honden kennen geen RAS!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s