Af en toe vreemdgaan mag best!

Hoi allemaal, mijn kast puilt uit van de zakjes en pakjes lijnzaad, chiazaad, havermoutvlokken, boekweitmeel, amandelmeel, blauwe bessen, frambozen, ongebrande ongezouten noten en nog veel meer van dit soort ‘nieuwe’ producten. Ja die heb ik tegenwoordig allemaal nodig. Ik eet sinds drie weken koolhydraatarm. Er moeten wat kilo’s af, de maat is vol. Ik wil me niet meer verschuilen achter excuses als: ‘Ach het is de overgang’, ‘Mijn hormonen zijn in de war’ of ‘Hé, ik ben geen 20 meer’. Nee! Ik wil mijn 62 kilo terug, ik wil mijn taille terug, weg met de kipfiletjes aan mijn bovenarmen en de putten in mijn kont! Ik ben er klaar mee en als ik dat zeg dan meen ik dat ook!

Dus daar sta ik dan in de supermarkt met mijn boodschappenlijstje in de ene hand en mijn telefoon in de andere hand, want ja, hoe heet dat lijnzaad eigenlijk in het Spaans? En waar vind ik al die spullen? Nou ik kan je vertellen, ik was effe bezig. Ik heb zelfs paden ontdekt in de Carrefour waar ik nog nooit geweest was. Al met al ben ik dus al drie weken op weg met dit ‘nieuwe’ normaal en eigenlijk valt het best mee dit koolhydraatarme dieet. Af en toe, bij uitzondering, mag je wel de ‘goeie’ koolhydraten eten hoor ik anderen zeggen. De ‘goeie’? Heb je weleens volkoren penne gegeten? Dat is echt niet lekker, net als pasta van kikkererwten, ‘Macarrones de Garbanzos’. Daar kwam mijn vriendin vorige week mee dus oké goed idee dacht ik, hup ik op zoek naar die kikkererwten. Nou ik wens je succes en trek er maar een uurtje extra tijd voor uit om je boodschapjes te halen, want je zoekt je een bult.

Maar soms kan ik de verleiding niet weerstaan. Vorige week zag ik een kippenpasteitje op de menukaart staan. Het water liep me in de mond. Ach voor deze ene keer een pasteitje moet kunnen, maar wat ik niet wist was dat daar een puntzak friet bij hoorde….en die waren me lekker! En gisteren, in ons favoriete restaurant, kon ik de lasagne niet laten lopen. Vanochtend was ik nerveus, hield mijn adem in. Ik zal wel gestraft worden voor deze uitstapjes, maar gelukkig van de weegschaal mag ik af en toe effe vreemdgaan!

Saludos Mirjam

2 Reacties op “Af en toe vreemdgaan mag best!”

  1. Supergoed bezig Mirjam ik heb het ook 2 jaar gedaan was eigenlijk mijn leefstijl geworden 8kg eraf maar nu werkt het niet meer mijn lijf reageerd er niet meer op.
    Kreeg als advies even weer koolydraten eten dan schrikt je lijf nou mijn lijf niet want het werkt nog steeds niet.
    Echt heel jammer😪
    Maar super goed van jou en het gaat je zeker lukken💪

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s