Mijn nieuwe liefde!

Ik heb een nieuwe liefde! Eentje waar ik helemaal in kan verdrinken! En de mensen die mij een beetje kennen weten dat ik er dan ook helemaal voor ga! Ik zit uren en uren, nou eerlijk gezegd dagen, achter m’n laptop. Surf op het internet van pagina naar pagina, lees van alles en de ideeën stapelen zich op. M’n hoofd loopt over!

Ik ben namelijk verliefd geworden op Italië! Zeg maar gerust smoorverliefd. Lekker met de auto rondtoeren door het landschap, hier en daar stoppen, genieten van de natuur en de uitzichten, heerlijk struinen door de idyllische straatjes en dan net dat ene typisch Italiaanse tentje vinden waar ‘di mama’ nog in de keuken staat en een pasta voor je maakt waar je smaakpapillen van op hol slaan en, niet geheel onbelangrijk, waar je de lekkerste lokale wijn drinkt en daarna overnachten op de meest leuke plekjes. Dat Italië, daar ben ik verliefd op geworden!

Afgelopen jaar hebben we al twee onvergetelijke reizen gemaakt. Ik ‘verzin’ die reizen zelf en daar kan ik dus uren en uren voor achter de laptop zitten. En ik moet eerlijk zeggen dat het me heel goed af gaat. Reisbureau Jut zou zomaar een idee zijn! Een dag of zes op pad en elke dag in een ander bed slapen is ons uitgangspunt. De eerste reis ging via het Lago Maggiore naar Piacenza, Parma, Modena, door het Toscaanse landschap naar Pistoia, Florence, Siena en Cortona. Afgelopen mei hebben we de tweede reis gemaakt van Zurich Zwitserland naar Bologna. Waarom we in Zwitserland zijn begonnen? Omdat we de mooiste treinreis van Europa wilde maken met de Bernina Express en die begint in Chur, de oudste stad van Zwitserland, en eindigt, na een rit van ruim vier uur door de bergen, in het noord Italiaanse bergdorpje Tirano! De volgende dag hebben we de auto gepakt en zijn we via het Comomeer naar Verona, Padua, naar Chioggia (een aanrader, ook wel klein Venetië genoemd) en Ferrara gereden. Twee reizen die smaken naar meer. Veel meer!

En nu ben ik bezig met reis 3! Begin september gaan we naar Piemonte in het noord westen van Italië. Piemonte? Omdat mijn broer dat tegen me zei! Hij is al jarenlang een Italië liefhebber en hij appte alleen maar: ‘Als je zo van witte wijn en van truffel houdt, dan is Piemonte ‘the place to be!’. Dus ik ben nu in volle voorbereiding voor onze derde reis naar Italië! De route heb ik bepaald, de tickets en huurauto zijn geboekt….nu nog op zoek naar de leukste plekjes om te overnachten! Wordt vervolgd.

A presto, Jut

Volg Jut en Jul op reis! Alle video’s vind je hier!

4 Reacties op “Mijn nieuwe liefde!”

  1. Hoi,
    Wij zijn op de terugweg van het Comomeer, Mennagio en Gardameer, Peschiera en Manerba del G. ook ik ben fan van Italië! Prachtig land. Ik ga je volgen zo leuk! Veel succes

  2. Hallo Mirjam/Jut. Ik ben ook verliefd op Italië en ga eind van de week er al voor de minimaal 5e keer naar toe. Ben alleen nog maar in het bovenste deel geweest( lago maggiore/Gardameer/Toscane) De rest komt hopelijk in de toekomst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s