Rondreis Piemonte, bijna rond!

Het gaat lekker met de planning van de reis naar Piemonte. Alleen die voorbereiding al, wat een feestje! Ik ga me daar zeker geen vreemde voelen na alles wat ik online al heb gelezen en gezien. Het is toch grappig dat ik als leek het gebied in duik, alles opzuig en nu al het gevoel heb dat ik ‘de weg’ ken . Gisteravond zaten we lekker op de bank. ‘Wil je horen wat de plannen zijn voor de eerste dagen?’ vroeg ik. Ja, dat wilde hij wel. Dus is vertel dat we op ons gemak langs de westkant van het Lago Maggiore gaan rijden richting Baveno, dat we even het Lago Mergozzo aantikken en daarna afzakken, langs het Lago d’Orta, naar het zuiden. Je kan alle meren maar gehad hebben! Hij kijkt me aan en vraagt: ‘Maar we gaan toch ook wel naar Alba en Gavi?’. Je had die hoopvolle blik in z’n ogen moeten zien, zo grappig. Even uitleggen: dé reden dat we naar Piemonte gaan is om zijn favoriete witte wijnen, Arneis en Gavi, te proeven, juist daar waar ze vandaan komen. Af en toe vinden we hier in Spanje wel een flesje, maar de beste flessen komen Italië niet uit, die drink je daar!

‘Je had die hoopvolle blik in z’n ogen moeten zien’

In Asti heb ik een B&B gevonden met hele ‘warme’ reviews. Nou zegt dat niet alles weet ik uit ervaring, maar de foto’s én de melding ‘adults only’ gaven de doorslag. Lekker hoor, geen gillende en te enthousiaste kinderen bij het zwembad of het ontbijt! Ik weet niet hoe jullie dat doen, maar ik reserveer alle overnachtingen via Booking.com. Ik vind het wel handig om daar te zoeken en te boeken en zei ook! Haha.. ze weten ‘alles’ van je en komen ongevraagd met tips, aanbiedingen en goedbedoelde adviezen en als je goed je best doet, lees veel boekingen maakt, kom je steeds een level hoger!. ‘Boek toch rechtstreeks’ hoor ik vaak. ‘Is veel goedkoper’ en daar ben ik niet van overtuigd. Laatst wilde ik hier in Spanje bij het hotel in de straat een kamer boeken voor een vriend, maar de mededeling was: ‘Sorry mevrouw, u kunt alleen met een creditkaart een kamers reserveren’, (stom, die had ik niet bij me) maar doe het anders thuis online via booking.com, dat is ook nog eens goedkoper zei ze! En inderdaad, scheelde gewoon twee tientjes per nacht!

Goed, we blijven dus een paar dagen in Asti, de B&B daar wordt onze uitvalsbasis om naar Alba te gaan, de omgeving te ontdekken en daarna, lieve schat, daarna gaan we via Acqui Terme op zoek naar de Gavi di Gavi!

Salute, Jut

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s