Piemonte, we zijn onderweg!

Ik ben er klaar voor. Om 13.15 uur zitten we in de lucht naar Milaan. Net nog even een tranentrekkende film gedownload om de tijd door te komen en snel wat tissues in m’n tas gedaan. Heb echt zin in onze mini rondreis! Hoop zo dat het lukt, ik heb een Fiat 500L gehuurd. Te gek toch, Piemonte doorkruisen in zo’n typisch Italiaans karretje. Zal wel even balen zijn als ik, hevig protesterend, de sleutels van een saaie Opel Astra in m’n handen gedrukt krijg en de jongen achter de balie nog naroept ‘of soortgelijk mevrouw’.

Het ‘reisbureau’ is er klaar voor!

Nou ja, we zien wel, Fiat of niet, ons avontuur gaat daar beginnen. Het ‘reisbureau’ is er klaar voor, haha, ja zo noemt hij mij, omdat ik alles voorbereid, tot in de puntjes: van slapen aan de meren van Mergozzo en Orta, de wijnkelders in rond Asti, speuren naar witte truffel in de omgeving van Acqui Terme tot ons tegoed doen aan de lekkerste witte in het wijnwalhalla van Gavi. Ik kreeg gisteren nog wel een paar bestellingen mee….’echte chocolade uit Turijn graag’, ‘en voor mij verse witte truffel, mag tot 100 euro kosten’, ik zal kijken wat ik kan doen, lees net dat 100 gram van dit ‘witte goud’ zo’n 300 euro kost!

Als we er zo lekker zijn ga ik zorgeloos genieten, maar voor mijn lieve schat ligt er een belangrijke taak: zorgen dat we alleen maar lekker eten, twee keer per dag én op bijzondere plekjes. Ik denk dat hij mazzel heeft deze reis, lijkt me niet zo’n hele grote uitdaging in gastronomisch Piemonte!

groet Jut

3 Reacties op “Piemonte, we zijn onderweg!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s