Geen Fiat 500L maar een wit monster!

Beetje teleurgesteld pakte ik de sleutels van de huurauto aan, geen Fiat 500L, ik was er al bang voor! ‘Heb je die echt niet?’ vroeg ik nog heel voorzichtig. Nee was het korte antwoord van de toch al hele ongezellige man en in het weglopen riep hij me na: ‘much better car!’ Ja ja dat zal wel! Beetje beteuterd lopen we naar de garage en als we in de buurt komen van een witte auto gaan ineens alle lampen knipperen, hoor ik ‘klik klik’ en besef ik dat dit witte monster onze auto is voor de komende week in Italië! Een enorm ding waar ik bijna in moet klimmen! Onbekend merk, een ‘dR’, nooit van gehoord, maar mooi, niet normaal! Echt alles wat je je maar kunt wensen heeft deze auto! En dan is google m’n beste vriend, ff opzoeken maar…. ‘dR’ schijnt dus een auto te zijn van een Chinese autobouwer, die in Italie gemaakt wordt met alles erop en eraan voor geloof max 20.000 euro! Ik ben fan en dan heb ik nog geen meter gereden!

Op weg dan maar. Ik zak weg in het leder, kan net met m’n voet bij het gaspedaal, hoef niet te schakelen, dat doet het automaatje en zo zoeven we heerlijk via Mergozzo langs het Lago d’Orta op zoek naar ons hotelletje. Mijn co-piloot laat het af en toe afweten en voor ik het weet rijd ik een veel te smal straatje in met deze veel te grote auto. Ik geloof dat ik een oranje knipperend licht heb genegeerd, het zweet breekt me uit en ik hoop, nee ik bid, dat ik geen tegenligger tegenkom. Pffff….dit is echt niet leuk. Het weggetje is smal en de 360 graden camera draait overuren, dan piept links, dan rechts, ik manoeuvreer me naar beneden en dan eindigt dit weggetje bij het meer! En nu? Keren lijkt onmogelijk. Ik kan wel janken! Hoe kom ik hier in vredesnaam weg! Ik kijk mijn lieve schat met paniek in m’n ogen aan, hij grinnikt wat en stapt doodleuk uit met de mededeling: ‘ga even wat beelden maken voor ons filmpje van vandaag!’. En ja dan kan je twee dingen doen; heel hard gaan huilen of de lol ervan inzien en dit avontuur met het witte monster koesteren!

Voor de liefhebbers de video ‘Jut en Jul bij Lago di Mergozzo!’

Eén reactie op “Geen Fiat 500L maar een wit monster!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s