Jolanda en Maurice ga je niet zien in ‘Ik Vertrek’

Ik ben dol op Ik vertrek. Ik kijk alle uitzendingen en jullie waarschijnlijk ook. Ik verbaas me er elke keer weer over dat mensen zo onvoorbereid ergens een B&B willen beginnen, de taal niet spreken, alle risico nemen en dan ook nog een groots afscheid geven voor familie en vrienden, die dan staan te huilen alsof ze van de aardbodem verdwijnen. Ja, ik kijk er met plezier en verbazing naar dat deze mensen in hun eigen ravijn lopen, het loopt bijna altijd mis. Een bak ellende, financiële problemen, niks blijkt te kloppen, vaak is de koop nog niet eens rond!

Maar ik ben net in Italië geweest in de Piemonte en nu heb ik met eigen ogen gezien dat het ook helemaal anders kan. Dat je ook gewoon normaal weg kan gaan en behoorlijk succesvol een B&B  kan oprichten. Dat je vooraf een plan hebt, jarenlang zoekt naar de juiste locatie, lekker vlot Italiaans spreekt en niet denkt dat je met 30.000 euro een heel huis kunt verbouwen.

We waren bij Jolanda en Maurice, in de buurt van Asti. Zij hebben een vervallen wijnboerderij omgetoverd tot een luxe, sfeervolle B&B waar gastvrijheid met hoofdletters wordt geschreven. Je voelt je er meteen thuis, een heerlijke kamer met een lekker groot bed, overal zitjes, ligbedden en plekjes om te genieten. Ik weet niet wat het was maar ik voelde een enorme klik met dit ondernemende stel die, goed voorbereid, het lef hebben gehad Nederland te verlaten om hun droom na te jagen!

Maar ja deze mensen die ga je natuurlijk niet zien in Ik Vertrek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s